پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکهزار و ۴۳۳ واحد کارگاهی کوچک با اولویت استقرار شرکتهای دانش بنیان، واحدهای با فناوری برتر و صنوف تولیدی احداث شد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، وی افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهعنوان یکی از سازمانهای توسعهای زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تجربه بیش از ۶ دهه فعالیت در دو حوزه «ایجاد و توسعه زیرساختهای صنعتی» و «حمایت از صنایع کوچک و متوسط» به خدمت رسانی به صنعتگران و تولید کنندگان مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور میپردازد.
رسولیان افزود: ۷۰۰ لیتر بر ثانیه آب و ۸۱۲ مگاوات برق در شهرکها و نواحی صنعتی کشور تأمین شد. وي گفت: این شرکت مادر تخصصی از طریق ۳۱ شرکت استانی تابعه خود و با همکاری دستگاههای خدمترسان، در سال گذشته ۷۵ هزار میلیارد ریال منابع مالی را برای تأمین و تکمیل زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی کشور اختصاص داد و نسبت به تأمین ۷۰۰ لیتر بر ثانیه آب، ۸۱۲ مگاوات برق، ۲۳۸ کیلووات برق از منابع تجدید پذیر و ۴۹۱ مگاوات برق از طریق مولدهای مقیاس کوچک، تأمین گاز، مخابرات و فیبر نوری به ترتیب برای ۲۹، ۱۰ و ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی و ساخت و تکمیل ۹ مدول تصفیهخانه فاضلاب اقدام کرد.
وی اضافهکرد: همچنین در سال ۱۴۰۰، اخذ تخصیص یکهزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه پساب تصفیه خانههای فاضلاب شهری بهمنظور تأمین بخشی از کسری آب مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی از وزارت نیرو پیگیری شد که به انتقال ۲۹۰ لیتر بر ثانیه پساب انجامید.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: افزایش ظرفیت بازچرخانی آب با پیگیری اجرای پروژه سامانههای استفاده مجدد از پساب تصفیه خانههای فاضلاب شهرکها و نواحی صنعتی به میزان ۳۵ هزار مترمکعب در روز، مشارکت در تأمین برق شهرکها و نواحی صنعتی از طریق احداث پست برق ۶۳ به ۲۰ کیلوولت و خطوط انتقال برق پایین دست مربوطه به تعداد ۶۰ پست و ایجاد و توسعه ۱۶۶ هکتار فضای سبز شهرکها و نواحی صنعتی و کاشت ۱۸۴ هزار اصله درخت، بخش دیگری از اقدامات زیرساختی این سازمان در سال گذشته بوده است.
وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۰ همچنین تصویب ایجاد ۲۶ شهرک و ناحیه صنعتی جدید و توسعه ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی موجود تقاضا محور و تخصصی، افزایش هشتهزار و ۱۵۴ هکتار سطح اراضی صنعتی در اختیار برای استقرار واحدهای صنعتی جدید در شهرکها و نواحی صنعتی و احداث و تکمیل یکهزار و ۴۳۳ واحد کارگاهی کوچک بهمنظور ایجاد و بهرهبرداری واحدهای تولیدی با اولویت استقرار شرکتهای دانش بنیان، واحدهای با فناوری برتر و صنوف تولیدی در راستای پاسخگویی به نیاز و استقبال سرمایه گذاران و کارآفرینان برای حضور در شهرکها و نواحی صنعتی به انجام رسیده است.
رسولیان گفت: همچنین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از ابتدای دولت سیزدهم و در تکمیل برنامههای احیاء و بازفعال سازی سالهای گذشته، طرح «پایش واحدهای صنعتی غیرفعال» را با همکاری مشاوران توانمند کلینیکهای کسب و کار در سراسر کشور اجرا کرد، که در نتیجه آن ۱۲ هزار و ۶۷ واحد راکد شامل ۶هزار و ۸۱۴ واحد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی و پنجهزار و ۲۵۳ واحد در خارج از آنها شناسایی شد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ راه اندازی مجدد ۲ هزار واحد صنعتی راکد در داخل و خارج شهرکها و نواحی صنعتی در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران قرار گرفت که تا پایان سال گذشته، تعداد ۲هزار و ۶۷ واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید بازگشت که اشتغالی افزون بر ۳۹ هزار نفر را درپی داشت. همچنین احیاء یکهزار و ۵۴۸ واحد با اشتغالزایی برای حدود ۲۸ هزار نفر، از جمله افتخارات دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار در شهریور سال گذشته تا کنون بوده است.
معاون وزیر صمت تصریحکرد: این سازمان در سال ۱۴۰۱ نیز احیاء ۲ هزار واحد صنعتی غیرفعال دیگر در داخل و خارج شهرکها و نواحی صنعتی را در دستور کار خود دارد.
وی ادامهداد: از سوی دیگر، در ابتدای استقرار دولت سیزدهم، وزارت صنعت، معدن و تجارت مسوولیت اجرای پروژه فعال سازی ظرفیتهای تولید در حوزههای صنعت، معدن و تجارت را به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران واگذار کرد که در فاز نخست اجرای آن و در یک افق چهار ساله، برنامه افزایش ظرفیت تولید ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی زیر ظرفیت در دستور کار قرار گرفته است.
رسولیان گفت: بر همین اساس در سال ۱۴۰۱، فعال سازی سههزار و ۳۰۰ واحد تولیدی با ظرفیت کمتر از ۵۰درصد هدفگذاری شده که برآورد میشود به ایجاد اشتغالی بیش از ۱۷ هزار نفر بیانجامد.
وی افزود: یکی دیگر از هدف گذاریهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در سال «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین»، کمک به دانش بنیان شدن شرکتهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور است که در این راستا نیز تاکنون یکهزار و ۵۰۰ واحد صنعتی که امکان تبدیل به دانش بنیان شدن را دارند، شناسایی شدهاند و قرار است با همکاری کارگزاران و مشاوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تبادل اطلاعات و ارائه آموزشهای حرفهای و تخصصی به شرکتها، حمایتهای لازم برای طی فرآیند تبدیل به دانش بنیان شدن آنها انجام شود.
گفتني است، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۳۵ ناحیه صنعتی و چهار منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۲ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، هفت شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۹۹ هزار و ۱۶۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۲۲۱ واحد صنعتی و سههزار و ۲۰۷ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۸۱ هزار و ۲۸ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.