پخش زنده
امروز: -
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر لزوم توسعه کشت علوفه مورد نیاز دام استان بعد از برداشت برنج تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، داوود دریکنده در جلسه کمیته علوفه مازندران با اشاره به اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها، کاهش بارندگی و خشکسالی احتمالی بر لزوم توسعه کشت علوفه مورد نیاز دام، بعد از برداشت برنج در زمینهای شالیزاری و شیبدار استان تاکید کرد.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: اقلام علوفهای از نهادههای مورد نیاز و ضروری دام محسوب که تهیه و تولید آن با قیمت مناسب، یکی از اقدامات راهبردی برای کاهش هزینه تمام شده تولید در واحدهای دامپروری است.
داود دریکنده با بیان اینکه مازندران دارای شرایط اقلیمی مناسب برای کشت اقلام علوفهای است، تنها راه برون رفت از مشکل تامین آن را، استفاده از ظرفیتهای استانی است بر ترویج ارقام علوفهای در مناطق محتلف مازندران، پرداخت تسهیلات خرید ادوات برداشت علوفه، تامین به موقع بذرهای مورد نیاز، کشت تلفیقی و توسعه کشت ارقام علوفهای در زمینهای شالیزاری و شیبدار اعلام کرد.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران، کشت علوفه با دوره رشد کوتاه مدت، حفاظت و استفاده از بقایای محصولات کشاورزی، ساخت سیلو، غنی سازی بقایای محصولات کشاورزی از راهکارهای توسعه کشت و تامین علوفه موردنیاز دام استان برشمرد.
داود دریکنده به وجود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در مازندران و نیاز این تعداد دام به یک میلیون و ۴۰۰ هزارتُن علوفه خشک خشبی اشاره کرد و گفت: به دلیل کمبود منابع آبی باید بر روی کشت علوفه شبدر و تریتیکاله تمرکز کرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر کشت علوفه پاییزه در زمینهای بالادست و دیم تاکید کرد و افزود: ۲۷۰ تن بذر جو و تریتیکاله پارسال برای کشت علوفه در استان توزیع شده است.
داود دریکنده کمبود امکانات بسته بندی و برداشت مانند چاپر و سیلاژ را از مشکلات نبود توسعه کشت علوفه در مازندران دانست و تصریح کرد: پارسال علوفه خلر و ماشک در استان کشت شده و امسال هم توسعه کشت ارزن در دستورکار قرار دارد.