حمایت از ۱۷ طرح زیستفناورانه استانی برای حفاظت از محیط زیست
شورورزی، پایلوت تصفیه زیستی و پالایشگاه زیستی؛ از جمله راهکارهای زیستفناورانهای هستند که کارآمدی آنها در محافظت از محیطزیست و کاهش آسیبهای محیطی به طبیعت اثبات شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، روشهای زیستی که با کمک آنها میتوان محیط زیست را از گزند آسیبهای محیطی نجات داد و مخاطرات را کمتر کرد، اما این کار با استفاده از قابلیتهای استانی و بومی کارآمدتر و منطبقتر با نیازها و چالشها انجام میشود. بر همین اساس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به حمایت از ۱۷ طرح استانی زیستی برای حفاظت از محیط زیست کرده است.
شورورزی
پایلوت تثبیت کانون بحرانی تولیدگرد و غبار از طریق شورورزی یکی از این طرحها است. پروژهای که با استقرار شرکت دانش بنیان فردا سازان سپهر، استقرار موفق گونههای گیاهی گز، اکالیپتوس، سالیکورنیا، آتریپلکس، کینوا و کوشیا و حمایت از تهیه بانک بذر کانونهای ریزگرد جفیردرمرکز ملی شورورزی یزد به اجرا درآمده است.
پایلوت تصفیه زیستی
این پروژه هم یکی از اقداماتی است که با استفاده از ظرفیتهای بومی و استانی انجام شده است. انتقال پایلوت تصفیه زیستی به دانشگاه زنجان و راه اندازی مجدد پایلوت هم مهمترین تلاشی است که در این زمینه به ثمر نشسته است.
پالایشگاه زیستی
ستاد برای عملیاتی شدن اقدامات در زمینه ایجاد پالایشگاه زیستی اقدام به تشکیل کمیته مشترک با سازمان محیط زیست و انجمن تولید کنندگان اتانول وخمیرمایه ایران کرده است. کمیتهای که با تدوین شیوه نامه رفع مخاطرات زیست محیطی، پیگیری از طریق کمیسیون اقتصادی و کشاورزی مجلس شورای اسلامی و پیگیری تفاهم نامه سه جانبه با سازمات تات و شرکت توسعه نیشکر در تلاش است تا این مهم را به نتیجه برساند.
توسعه و پیشرفت در کنار مزایایی که برای بشر دارد میتواند به محیط زیست و زندگی انسان لطمه بزند، اتفاقی که با بی مبالاتی دولتها و کشورها در استفاده از فناوری بدون توجه به محیط زیست و تخریب آن رخ میدهد. به همین دلیل باید در کنار توسعه یافتگی راهی برای نگهداری از محیط زیست پیدا کرد تا عواقب آن گریبان گیر بشر نشود.
از جمله فناوریهایی که در این عرصه میتواند کمک کننده باشد، زیست فناوری است که همیشه راه کارهایی برای نجات مردم و زمین از گرفتاریهای ساخته دست بشر با کمک خود طبیعت دارد.