پخش زنده
امروز: -
عضو هیات رئیسه مجلس گفت: در بودجه ۱۴۰۱، به منظور حمایت از دانش بنیان ها، افزایش ۳ هزار میلیارد تومانی اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی دیده شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، سید محسن دهنوی در نشست تبیین قانون جهش تولید دانش بنیان که به میزبانی خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه با حضور رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، رئیس کمیته پژوهش و فناوری کمیسیون آموزش مجلس، رئیس بنیاد ملی نخبگان و همچنین نمایندگان شرکتهای دانش بنیان و خلاق، پارکهای علم و فناوری، اندیشکدهها و فعالان اکوسیستم نوآوری برگزار شد، به تشریح و تبیین ابعاد مختلف قانون جهش تولید دانش بنیان پرداخت.
عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم، تفاوت قانون جهش تولید دانش بنیان را که یک طرح بود با سایر طرحهای تدوین شده، حمایت و استفاده از ظرفیت دولت دانست و گفت: در تدوین این طرح از همان روز اول شاهد حمایت و پشتیبانی بخشهای مختلف دولت به ویژه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بودیم.
دهنوی با یادآوری اینکه پیش از نامگذاری شعار سال، اقتصاد دانش بنیان در بین بسیاری از مدیران تعریف نشده بود، افزود: در بسیاری از مواقع ما برای تبیین موضوع باید تعاریف را با مدیران یا حتی وزرا مرور میکردیم تا اهمیت موضوع برای آنها روشن شود.
وی درباره نحوه نظارت مجلس بر اجرای دقیق قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: اقدامی که مجلس هم راستا با نظارت انجام داده است، در نظر گرفتن الزامات اجرایی برای اجرای این قانون است. مجلس در قانون بودجه، تمامی احکام و موارد دیده شده در قانون جهش تولید دانش بنیان را لحاظ کرده است، برای نمونه، افزایش ۳ هزار میلیارد تومانی اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی در بودجه ۱۴۰۱ دیده شده است، لذا نه سازمان برنامه و بودجه و نه هیچ سازمان دیگری نمیتواند از اجرای این قانون شانه خالی کند.
دهنوی ضمن تشکر از رئیس مجلس به دلیل مساعدت در این حوزه عنوان کرد: یکی از ایراداتی که همواره طرحها و قوانین مصوب در مجلس دارند، نبود همین ضمانت اجرایی در قانون بودجه است که با مساعدت صورت گرفته به ویژه از جانب دکتر قالیباف این مسئله در قانون بودجه ۱۴۰۱ حل شده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم افزود: در حال حاضر آیین نامههای اجرایی این قانون باید تدوین شود که بخشی از آنها نیز نوشته شده است و برخی دیگر نیز در شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان به ریاست رئیس جمهور باید تدوین و تصویب شود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین اتفاقاتی که در این قانون رقم خورد، در نظر گرفتن یک متولی برای اقتصاد دانش بنیان در کشور است، بیان کرد: در این قانون شورایی با عنوان شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان به ریاست رئیس جمهور و دبیری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور پیش بینی شده است که ایجاد چنین شورایی خود جای امیدواری دارد.
عضو هیات رئیسه مجلس با یادآوری اینکه پیش بینی میکردیم تا شهریورماه آیین نامههای اجرایی این قانون تدوین و اجرای آن به نیمه دوم سال موکول شود، گفت: امیدواریم با اجرای این قانون در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ شاهد تحولی بزرگ در عرصه اقتصاد دانش بنیان کشور باشیم.
دهنوی ادامه داد: در تدوین این قانون از ذینفعان دعوت شده و چندین نشست تخصصی حتی با حضور رئیس مجلس برای شرکت دادن دغدغههای ذینفعان در قانون برگزار شده است، لذا میتوان عنوان کرد که قانون جهش تولید دانش بنیان یک قانون مسئله محور برای حل مشکلات شرکتهای دانش بنیان است.
وی درخصوص نحوه نظارت بر اجرای این قانون گفت: قطعاً برای اجرای این قانون قرار است یک دبیرخانه اجرایی در شورای پیش بینی شده در قانون در نظر گرفته شود که ما نیز در مجلس بنا داریم یک دبیرخانه نظارتی برای نظارت بر اجرای دقیق این قانون دایر کنیم که میتوان از ظرفیت مرکز پژوهشهای مجلس و خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در این راستا استفاده کرد تا شرکتهای دانش بنیان و ذینفعان، مشکلات خود در جریان اجرای این قانون را به مجلس جهت پیگیری منعکس کنند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: یکی از مواد مهمی که در این قانون آمده مشارکت سرمایهای بانکها برای استفاده از منابع بانکی در طرحهای دانش بنیان است که در مواد ۱۶ و ۱۷ قانون با مشورت مدیران عامل بانکهای بزرگ تدوین شده است.
دهنوی یادآور شد: همچنین در این قانون پیش بینی شده سازمانهای توسعهای از جمله ایدرو و ایمیدرو بتوانند در طرحهای سرمایه گذاری مشارکت داشته باشند. البته همه این موارد که در قانون آمده نیاز به پیگیری برای اجرای دارد و تا زمانی که اجرای این قانون تبدیل به یک مطالبه اجتماعی در سراسر استانها نشود، بدنه سخت بروکراسی اداری در برابر آن مقاومت خواهد داشت.
عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: برای نمونه در این قانون قید شده که دستگاهها باید املاک مازاد خود را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار دهند، اما اگر همین فردا نامهای به تمامی دستگاههای دولتی ارسال شود که املاک خود را جهت این موضوع معرفی کنند، حتی یک ملک مازاد هم معرفی نخواهند کرد، لذا برای اجرای این قانون نیاز به پیگیری از جانب ذینفعان و نظارت از جانب مجلس ضرورت دارد.
همچنین رهبر معظم انقلاب در وصف جانبازان بیان فرمودند: گاه فضیلت جانبازان از شهدا افضلتر است. و دستور قانون راهبردی خدماترسانی به رزمندگان را ابلاغ کردند. حال، با توجه به گذشت چندین دهه از آن دوران باشکوه لزوم توجه به ایثارگران و بازماندگان آن حماسههای بینظیر برای همه مردم و مسئولین عیان و روشن است. رزمندگانی که بدون توجه به مال و منال دنیا و هیچ چشمداشتی برای دفاع و حفظ و حراست از نظام و تمامیت ارضی میهن، پیر و جوان، راهی جبهههای نبرد شدند و خود را وقف نظام کرده و بهترین دوران عمر خود را در طبق اخلاص گذاشتند و پس از ۸ سال حماسه با جسمی خسته و روانی پریشان و بدنی پر از تیر و ترکش به خانه و کاشانه برگشتند ولی الان همه جانبازان زیر ۲۵ درصد در میانه گیر و دارهای بنیاد شهید و امور ایثارگران و تمام بخشنامه هایی که فقط روی کاغذ و نه عملی است در رفت و آمدند و این موضوع آنان را رنجورتر و خستهتر کرده است.
رزمندگانی که مدتها رو در روی دشمن مبارزه کردند اینک در کهنسالی و میانسالی فاقد هرگونه پشتیبانی و درآمد و حمایت و تسهیلات و خدمات بوده و شرمنده اهل و عیال خود در پستوی خانههایشان بر این همه پیچ و خم زندگی نظارهگر بوده و اشک بی تفاوتی و تبعیض میریزند. تبعیض برای اینکه تمام فرزندانان جانباز 25درصد به بالا که حقشان هست تسهیلات و خدمات در تمام زمینه ها دارند ولی خود جانبازمثلا20درصد شیمییایی نه؟
فرزند جانباز 25درصد به بالا می تواند رایگان در دانشگاه ها درس بخواند ولی خود جانباز20درصد شیمیایی نه؟ و...متاسفانه جانبازان زیر ۲۵ درصد مورد بی مهری و توجهی تمام نمایندگان مجلس، ریاست جمهوری، بنیاد شهید و ...قرار گرفته اند و این درحالی است که این بزرگ مردان با حضور مقتدرانه در هشت سال جنگ تحمیلی و دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران اوج علاقه خود به کشور و فداکاری و از خودگذشتگی در مسیر دفاع از ارزش های انقلابی را به تصویر کشیدند.
از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به خصوص فراکسیون ایثارگری خواستار توجه جدی به این بخش هستیم. امیدوارم رییس جمهور مردمی و انقلابی، قانون تسری امتیازات جانبازان ۲۵ درصد را برای جانبازان زیر ۲۵ درصد که مجلس تصویب و شورای نگهبان نیز آن را تایید کرده اجرایی کند. ماندیم ما برای حمایت از خودمان که مظلوم و تنها و بی کس واقع شدیم چکار کنیم؟ کاش شما بفرمایید ما می بایست چه کنیم و چه کاری تا صدای ما به گوش قانونگذاران برسد؟؟ ما داغون شدیم از همه نظر ای بزرگان لشگری و کشوری مطمئن باشید یک ساعت در جبهه اونم خط مقدم دلیلی جز حضور داوطلبانه نیست ،نبوده و نخواهد بود پس این دور از انصاف است این همه تبعیض ، نهایت ظلم است .....
چرا که زیر ۲۵درصدی ها، از دریافت حداقل خدمات رفاهی و تسهیلات دولتی محروم هستند. بیتدبیری مسئولین و تبعیض در قانونگذاری و اجرای آن، بیمهری در حق این ایثارگران است. نزدیک به نیم قرن از آغاز جنگ تحمیلی میگذرد، سن ایثارگران مذکور افزایش یافته و متعاقب آن دردها و آسیبهای حاصله از جانبازی نیز در بدنشان کهنهتر، بیشتر و گاهی غیرقابلتحمل شده است. آیا وقت آن نرسیده که عدالت و تساوی برای تمامی ایثارگران، بدون درنظر گرفتن مقدار و درصد جانبازیشان، اجرا شود؟
امیدواریم که مقامات و مسئولین ذیربط، با همت و درایت همیشگیشان، با اجابت این درخواست قانونی هرچه سریعتر تسری تسهیلات زیر 25درصد به 25درصد عدالت را اجرا کنند.
با احترام