پخش زنده
امروز: -
شیوهنامه اجرایی «تأمین مالی کشاورزی قراردادی» با هدف بهبود روشهای تأمین مالی سرمایه در گردش زنجیرههای تأمین در بخش کشاورزی ابلاغ شده است.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد قربانی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با بخش خبری ۲۱ شبکه یک گفت: كشاورزی قراردادی در دستور كار دولت سيزدهم قرار دارد و به منظور بهبود روشهای تأمین مالی سرمایه در گردش زنجیرههای تأمین در بخش کشاورزی و حمایت از تولیدات کشاورزی و اشتغال، شیوهنامه اجرایی «تأمین مالی کشاورزی قراردادی» ابلاغ شده است.
وی افزود: در این طرح، یک فرد به نام مجری که میتواند یک شرکت بازرگانی، تولیدی، صنایع تبدیلی و تکمیلی یا مدیریت زنجیره ارزش باشد با کشاورز قرارداد میبندد و محصولش را خریداری میکند. مزیت کشاورزی قراردادی این است که تنظیم گر است و کشاورز از ابتدا میداند که مشتری برای محصول تولیدی او وجود دارد.
قربانی با اشاره به اینکه برای کشت و تهیه نهادههای تولید به تولیدکنندگان تسهیلات پرداخت میشود، اضافه کرد: یکی از مزایای نظام تامین مالی کشاورزی قراردادی این است که قراردادی که با کشاورز بسته میشود با تأیید صلاحیت وزارت جهاد کشاورزی و اعتبارسنجی مؤسسات اعتباری، نقش وثیقه و ضمانت را برای اصل و سود تسهیلات دارد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در این نظام تأمین مالی با هدف تکمیل زنجیره ارزش، پرداخت به مجری انجام میشود، گفت: این موضوع میتواند در شکل گیری و تقویت زنجیرههای ارزش بسیار مؤثر باشد و تولید ارزش افزوده کند و ضایعات محصولات کشاورزی را کاهش دهد و اطمینان بخشی به بازار محصولات کشاورزی و کاهش قیمت مصرف کننده را در پی داشته باشد.
قربانی افزود: این پرداختها میتواند برای تأمین مالی مواد اولیه صنایع غذایی و کشاورزی و ماشین آلات استفاده شود.
وی اضافه کرد: پرداخت تسهیلات برای ارائه خدمات آموزشی، فنی، دانش بنیان و تحقیقاتی از دیگر مزایای شیوه نامه جدید تامین مالی است و بانک مرکزی در این زمینه همکاری بسیار خوبی داشته است.