پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در قم گفت: به زودی دستورالعملی ابلاغ خواهیم کرد که صنایع زیرساختهای لازم برای تصفیه و انتقال پساب را فراهم کرده و از آن استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در دیدار با استاندار قم با اشاره به پیچیدگیهای تخصیص منابع آب به نقاط مختلف کشور گفت: در زمینه تخصیص آب به قم همچون سایر استانها شرایط مختلف در نظر گرفته شده و در حال حاضر تخصیص آب به قم از سد کوچری حدود ۱۴۰ میلیون مترمکعب است.
مهندس اتابک جعفری با تأکید بر ضرورت ترغیب بخش صنعت به استفاده پساب تصریح کرد: یکی از مشکلات استان قم این است که به صنایع، آب ارزان با کیفیت شرب در اختیار بخش صنعت قرار میگیرد و این موجب میشود که استفاده از پساب و سرمایهگذاری در این بخش برای صنایع به صرفه نباشد که باید در این زمینه در استان قم تدبیر جدی صورت بگیرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: از ۴ هزار لیتر بر ثانیه تخصیص آب برای استان قم ۷۰۰ لیتر در ثانیه به صنعت اختصاص داده میشود که کار درستی نیست.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه تمام پساب تولیدی در کشور نیز در بورس انرژی قیمتگذاری خواهد شد، ابراز داشت: این مهم بستری ایجاد میکند تا بخش صنعت برای استفاده از این ظرفیت استقبال کند و بخش زیادی از مشکل آب شرب کشور حل شود و اگر بخشی از صنایع هم از این طرح استقبال نکنند، کارگزاری برای تأمین زیرساختها تعیین شده تا سرمایهگذاری در این بخش صورت گرفته و پساب برای صنایع تأمین شود.
جعفری با اشاره به وضعیت مصرف آب در کشور تصریح کرد: هشت و نیم میلیارد مترمکعب تخصیص آب در کشور داریم که ۴۰ درصد آن، آب بدون درآمد بوده و ۲۰ درصد پرت شبکه است که در صورتی که اصلاح شبکه و بهسازی آن صورت بگیرد، بخش زیادی از کمبود آب در کشور برطرف میشود.
وی در ادامه بر ضرورت افزایش کیفیت آب شبکه در شهر قم تأکید کرد و خاطرنشان کرد: برای کوتاهمدت باید تدبیری در این زمینه صورت گیرد که بخشی از مشکل مردم حل شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: دولت تمام تلاش خود را به کار گرفته است که مشکل تأمین آب و مسئله افزایش کیفیت آب در شهرهای که دچار مشکل هستند رفع شود.
آب ادارات پرمصرف قطع شود
استاندار قم هم در دیدار با مهندس اتابک جعفری مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به وضعیت تأمین و توزیع آب در استان قم گفت: یکی از مشکلات آب شرب در استان بحث استفاده از صنایع از آن است که با تخصیص پساب امکان رفع این مشکل وجود دارد.
سید محمد تقی شاهچراغی در عین حال تصریح کرد: البته با توجه به اینکه صنایع فعال در استان قم همچون برخی از استانهای دیگر جزو صنایع بزرگ و خاص نیستند، امکان تأمین اعتبارات سنگین برای ایجاد زیرساخت شبکه پساب را ندارند که امیدواریم با راهکارهای مختلف در این زمینه شرایط بهتری فراهم شود.
استاندار قم با اشاره به وضعیت کمی و کیفی آب شرب قم گفت: در صورت امکان و به شکلی که حقی از مردم دیگر شهرهای دیگر ضایع نشود، کیفیت و کمیت آب قم افزایش یابد تا بتوانیم شرایط بهتری در این زمینه در استان داشته باشیم.
وی همچنین وضعیت توسعه شبکه فاضلاب را در قم مورد تأکید قرار داد و یادآور شد: مسئله فاضلاب خصوصاً در مناطق حاشیهای شهر قم مشکلساز است و باید روند توسعه شبکه فاضلاب تسریع شود.
شاهچراغی بر ضرورت تعیین تکلیف حقابه بخش کشاورزی استان و توزیع عادلانه آن تأکید و تصریح کرد: در زمینه تأمین حقابه زیستمحیطی نیز با مشکل مواجه هستیم که باید در این زمینه نیز راهکارهایی اندیشیده شود.
وی با اشاره لزوم صرفهجویی در مصرف آب نیز خاطرنشان کرد: من در جلسه اخیر شورای اداری استان، به مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان تأکید کردم نسبت به قطع آب اداراتی که شرایط صرفهجویی را رعایت نمیکنند، اقدام شود تا این کار الگویی برای مردم باشد و مردم ببینند ما صرفهجویی را از خودمان شروع کردیم.
لزوم افزایش سهم قم از سدکوچری
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان نیز در این دیدار با اشاره به روند کیفیت آب قم از سال ۹۰ تاکنون اظهار داشت: در این سالها شرایطی در کیفیت آب قم ایجاد شده که ذائقه مردم را بر روی سطح خاصی از کیفیت آب تنظیم کرده است.
وی با اشاره به کاهش ۴۵ درصدی تخصیص سهم قم از سد کوچری نسبت به اسفند ماه گفت: این در حالی است که تا اسفند ماه تخصیص ۸۲ درصدی از سد کوچری داشتیم و لازم است به شرایطی برسیم که حداقل ۶۵ درصد آب قم از سد کوچری تخصیص یابد تا شاهد افزایش کیفیت آب در شهر باشیم.
حسن بختیاری تصریح کرد: با کاهش تخصیص از کوچری، بالاجبار برای تأمین آب شرب شهر، چاههای زیرزمینی را وارد مدار کردیم که باعث افزایش شوری آب شده است.
وی در ادامه به وضعیت شبکه فاضلاب شهر قم اشاره کرد و افزود: پوشش شبکه فاضلاب در شهر قم حدود ۴۲ درصد است در صورتی که میانگین کشوری ۵۶ درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه تقاضا برای انشعاب فاضلاب از سوی مردم وجود دارد، اظهار داشت: توان توسعه فاضلاب در حال حاضر بیش از این نیست؛ البته پیگیر مشارکت بخش خصوصی برای توسعه شبکه هستیم و چند سرمایهگذار نیز در زمینه احداث تصفیهخانه و خط انتقال پردیسان اعلام آمادگی کردند.
وی در پایان بر ضرورت افزایش مخازن آب در شهر قم در راستای توزیع عادلانه آب در شهر تأکید کرد.
بازدید مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور از تصفیهخانههای آب قم
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سفر به قم به تصفیه جدید آب قم رفت و از نزدیک در جریان چگونگی روند تصفیه و تأمین آب موردنیاز شهر قم قرار گرفت.
مهندس اتابک جعفری در این بازدید به همراه مدیران شرکت آب و فاضلاب و آب منطقهای استان در بخشهای مختلف تصفیهخانه جدید آب قم از جمله ساختمان فیلتراسیون، آزمایشگاه، اتاق کنترل و سایر بخشهای تصفیهخانه حضور پیدا کرد و از تلاشهای صورت گرفته در راستای تأمین آب شهروندان قمی قدردانی کرد.
جعفری در حاشیه این بازدید بر ضرورت توجه به وضعیت کیفی آب تأکید کرد و خواستار توجه لازم به این موضوع به عنوان یک اصل در شرکتهای آب و فاضلاب شد.
وی در ادامه از تصفیهخانه قدیمی آب قم بازدید کرد و در جریان فعالیت این تصفیهخانه قرارگرفت.
همچنین اتابک جعفری مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به همراه امیرآبادی عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی از تصفیهخانه شماره سه شهر قم بازدید کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بازدید از تصفیهخانه فاضلاب شماره سه قم با اشاره به تولید بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب سالانه پساب در این تصفیهخانه، ضرورت استفاده از این ظرفیت را برای تأمین آب بخش صنعت مورد تأکید قرار دارد.
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید با اشاره به ظرفیتهای این تصفیهخانه و نیاز ضروری بخش صنعت و فضای سبز به آب گفت: روند تخصیص پساب به بخش صنعت و فضای سبز باید تسهیل شود تا مسائل و دغدغههایی که در حوزه تأمین آب و توسعه فضای سبز در استان قم وجود دارد حل شود.
حسن بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این بازدید با اشاره به امکانات و ظرفیتهای ایجاد شده در تصفیهخانه فاضلاب شماره سه قم گفت: این تصفیهخانه ظرفیت تصفیه ۱۰۰ هزار مترمکعب فاضلاب را در شبانهروز دارد و پاسخگوی تصفیه فاضلاب تولیدی ۵۰۰ هزار نفر است.