پخش زنده
امروز: -
مجری طرح دانه روغنی کاملینا گفت: در سال زراعی گذشته 3 هزار هکتار از اراضی کشور گیاه کاملینا بصورت آبی و دیم کشت شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مجری طرح دانه روغنی کاملینا درباره خصوصیات این بذر گفت: بهبود کیفیت محصول، مقاومت در برابر آفات و بیماری ها، مقاومت در برابر تنش های محیطی، وجود امگای 3 بالا و آنتی اکسیدان خیلی خوب از جمله ویژگی های این بذر است.
دانیال کهریزی گفت : در سال زراعی گذشته 3 هزار هکتار از اراضی کشور کاملینا بصورت آبی و دیم کشت شده است که میانگین عملکرد آن در واحد سطح 2 و نیم تن در هر هکتار است.
وی افزود : در آزمایشگاه کشت بافت، گیاهان مختلفی را با هم تلاق داده می شوند. تا به روش نباتاتی یا زیست فناوری، انواع ارقام تولید شده، که در شرایط اقلیمی سردسیری، گرمسیری و معتدل کشت می شوند؛ میزان تنش های محیطی در آنها بررسی شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان هم گفت: حدود 547 هکتار از اراضی استان لرستان زیر کشت این محصول رفته که مورد استقبال کشاورزان این استان قرار گرفته است.
مجتبی میر افزود: البته درآمد حاصل از فروش این محصول در هر هکتار برای اراضی دیم حدود 25 تا 30 میلیون تومان متناسب با میزان بارش ها پیش بینی شده است.
شیرغانی کشاورز و استاد دانشگاه هم در این باره گفت : اگر استفاده از این بذر بصورت کامل در کشور ترویج شود می تواند بخش اعظمی از تولید روغن کشور را دانه روغنی کاملینا پوشش دهد.
آقای امیری کارشناس کشاورزی گفت: دوره رشد ارقام بهاره کاملینا بین 85 تا 100 روز است که قابلیت کشت دوم را در مناطق مستعد دارد و می تواند برای کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
آقای نیکویی کارشناس کشاورزی درباره الگوی کشت گفت: در شرایط مختلف، تکنولوژی و سیاست های دولت در طول زمان تغییر می کند. بنابراین ما باید یک سامانه پشتیبانی، تصمیم برای الگوی کشت داشته باشیم تا در افق های برنامه ریزی الگوی کشت متناسب برای محصولات زراعی داشته باشیم بنابراین بهره برداری بهینه از منابع و عوامل تولید متناسب با پتانسیل های منطقه ای و مزیت اقتصادی در راستای سیاست های کلان کشور و امنیت غذایی است.