پخش زنده
امروز: -
سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر در نشست مجمع کمیته پیمانکاران انجمن سازندگان درخواست افزایش ۵۰ تا ۷۰ درصدی نرخهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر را مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، سید محمد جواد موسوی، نایب رئیس انجمن ساتکا در مجمع کمیته پیمانکاران انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر، به تشریح فعالیتهای کمیتههای انجمن برای سازندگان، پیمانکاران، تامین کنندگان، مشاوران و توسعه دهندگان پرداخت و گفت: با توجه به زمینه فعالیت این کمیتهها، اهمیت آنها در پیشبرد اهداف انجمن بسیار مهم است.
وی حضور نزدیک به ۱۰۰ شرکت پیمانکار از سراسر کشور در این جلسه را یک ویژگی مثبت دانست که میتواند موجب تقویت کمیته پیمانکاران و تاثیرگذاری آن در سراسر کشور شود.
محمود کریمی عضو هیات مدیره انجمن نیز در این نشست به لزوم ساماندهی پیمانکاران توسط انجمن پرداخت و افزود: انجمن ساتکا(سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر) جلساتی را در شورای ارزیابی ساتبا(سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق) داشته است و شاخصهای ارزیابی تدوین شدهاند. لذا انجمن کمیته ارزشیابی را تشکیل داده است که با کمک اعضای کمیتههای پیمانکاران، سازندگان و ... بتواند این ارزیابی را انجام دهد و وندور لیست فعالین انرژیهای تجدیدپذیر را منتشر کند.
وی افزود، کمیته پیمانکاران میتواند یک تقسیمبندی بین پیمانکاران پروژههای کوچکتر و بزرگتر انجام دهد.
شهریار صابر، نایب رئیس دوم انجمن ساتکا نیز ضمن اشاره به اهمیت پیمانکاران برای توسعه بازار انرژیهای تجدیدپذیر افزود: یکی از مهمترین کمیتههایی که تشکیل میشود، کمیته پیمانکاران است که شامل پیمانکاران کوچک و بزرگ میشود و امیدواریم بعد از تشکیل این کمیته بتوانیم مطالبات پیمانکاران سراسر کشور را پیگیری کنیم.
همچنین در این جلسه کارگروه تعیین نرخ انجمن ساتکا به بیان محاسبات خود در زمینه قیمت تمام شده نیروگاههای تجدیدپذیر و محاسبات اقتصادی پرداختند و درخواست افزایش ۵۰ تا ۷۰ درصدی نرخهای خرید تضمینی را مطرح کردند.
محمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در مجمع کمیته پیمانکاران انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر ایران ضمن اشاره به اینکه دولت جدید ۴۰ هزار مگاوات نیروگاه برق را در برنامه خود دارد، گفت: طبق برنامه دولت ۱۰ هزار مگاوات از این نیروگاهها باید نیروگاههای تجدیدپذیر باشد. در برنامههای دولتهای قبلی نیز چنین اهدافی را داشتیم ولی همه آن حاصل نشد و اکنون کمتر از ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور احداث شده است.
میرتاج الدینی با ابراز امیدواری به اینکه وعدههای دولت جدید در این خصوص عملی شود،افزود، این میزان نیروگاه تجدیدپذیر تحقق پیدا نمیکند مگر با میدان دادن به بخش خصوصی و با روشهایی که جذاب باشند و دولت جدید نیز برنامههایی در این خصوص دارد. یکی از این برنامهها باید اصلاح نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیر در حوزه نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس باشد.
وی با اشاره به تفاوت نیروگاههای فسیلی و تجدیدپذیر، خاطرنشان کرد: دنیا به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر رفته است به گونهای که کشور هند برنامه نیروگاه خورشیدی دو هزار مگاواتی دارد. اینکه ما زیر هزار مگاوات هستیم، یعنی فاصله ما خیلی زیاد است و به این معناست که باید همه جانبه حمایت شود.
این نماینده مجلس به امکان احداث نیروگاههای خورشیدی در شهرکهای صنعتی اشاره کرد و افزود: خرید تضمینی برق خورشیدی با نرخ فعلی صرفه اقتصادی ندارد. درخواست ما از دولت این است که نرخ خرید تضمینی در حوزه نیروگاههای خورشیدی مقیاس کوچک حداقل ۵۰ درصد افزایش پیدا کند که رونق مجدد به این حوزه باز گردد.