پخش زنده
امروز: -
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعلام کرد، مسکو به هر گونه استقرار نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در فنلاند و سوئد واکنش نشان خواهد داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ ولادیمیر پوتین در سخنانی گفت: عضویت سوئد و فنلاند در ناتو موضوعی نیست که سبب نگرانی ما شود. اگر آنها میخواهند، میتوانند چنین کاری انجام دهند. اما آنها باید به صورت واضحی این موضوع را درک کنند که آنها شاهد تهدیدی از سوی ما نبوده اند.
بسته در حال به روز رسانی است .....
روسیه بیش از ۶ هزار اسیر جنگی اوکراینی در اختیار دارد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو؛ ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این باره گفت "جمع کل نظامیان اوکراینی که به اسارت گرفته شده یا خودشان تسلیم شدهاند به شش هزار نفر رسیده است."
وی همچنین تایید کرد مسکو و کی یف روز چهارشنبه ۱۴۴ اسیر اوکراینی را با همین تعداد نظامی روس یا اوکراینیهای حامی روسیه، مبادله کردند.
کوناشنکوف افزود "تقریبا همه مبارزان روس یا طرفدار روسیه که آزاد و مبادله شدند، زخمی یا به شدت مجروح بودند. "
پوتین: ناتو به دنبال جاه طلبی است
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه شامگاه چهارشنبه هنگام عزیمت به ترکمنستان برای شرکت در نشست کشورهای حاشیه دریای خزر گفت "کشورهای هدایت کننده ناتو میخواهند بر سلطه طلبی و جاه طلبیهای امپریالیستی خود مهر تایید بزنند؛ اینکه از اوکراین خواسته شود به نبرد ادامه دهد و از مذاکره خودداری کند، تایید این فرضیه ماست که اوکراین و مردمش هدف غرب و ناتو نیستند بلکه به بازیچه دست آنها (غرب) برای دفاع از منافع خود بدل شده اند."
مدودف: تحریم ها ممکن است توجیهی برای جنگ تلقی شود
خبرگزاری رویترز اعلام کرد دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه روز پنجشنبه گفت در شرایط خاص، تحریمها علیه مسکو ممکن است به عنوان یک اقدام تجاوزکارانه و توجیهی برای جنگ تلقی شود.
مدودف با بیان اینکه روسیه حق دفاع از خود را دارد، در این باره گفت میخواهم بار دیگر اشاره کنم تحت شرایط خاص، چنین اقدامات خصومت آمیزی میتواند به عنوان یک اقدام تجاوزکارانه بینالمللی نیز شناخته شود.
روسیه در واکنش به حمله ۲۴ فوریه به اوکراین که آن را "عملیات نظامی ویژه" مینامد، با هجمهای تحریمهای اقتصادی فلج کننده کشورهای غربی مواجه شده است.
مدودف که پیشتر رئیسجمهور روسیه بود و زمانی چهرهای لیبرال شمرده میشد، اکنون به عنوان یکی از جنگطلبترین حامیان جنگ ظاهر شده و مجموعهای اظهارات را در محکومیت غرب مطرح کرده است.
بایدن:باید به وابستگی سوخت و انرژی به روسیه پایان دهیم
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در پایان نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در مادرید در کنفرانس خبری گفت: روسیه بر اوکراین هرگز پیروز نخواهد شد و این موضع مهمی برای جهان است. به ترکیه تأکید کردیم به آن جنگندههای اف ۱۶ خواهیم فروخت و من منتظر موضع کنگره هستم. باید به وابستگی سوخت و انرژی به روسیه پایان دهیم. بحران غذا علتش محاصره تحمیلی روسیه به بنادر اوکراین است. تواناییهای روسیه به لطف شجاعت نیروهای اوکراینی در برابر روسیه آسیب دیده است.
لوکاشنکو: مینسک و مسکو میتوانند در آرامش کامل به کالینینگراد کمک کنند
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس گفت مینسک و مسکو، توان و ابزار کافی را دارند تا بدون هیچ تنش یا درگیری کالاهای لازم را به کالینینگراد ارسال کنند.
الکساندر لوکاشنکو در دیدار با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: آنها عملا جنگ اقتصادی اعلام کرده اند، اما این به معنای بستن راه انتقال نیست. ما با آنها درباره گذرگاه سوالکی گفتگو نمیکنیم چرا که ما به همراه روسیه توان و ابزار کافی را برای اینکه بتوانیم کالاها را به کالینینگراد ارسال کنیم داریم.»
رئیس جمهور بلاروس از سیاست مقامات لیتوانی نیز انتقاد کرد و افزود: لیتوانی همه مسئولیت را متوجه اتحادیه اروپا میکند و میگوید اتحادیه اروپا چنین تصمیمی گرفته است و این از طرف ما نیست. اما اتحادیه اروپا همه تصمیمات را با اجماع میگیرد و اگر شما میدیدید به لیتوانی ضربه میزند به آن رای نمیدادید و چنین تصمیمی گرفته نمیشد.»
وزیر خارجه فنلاند: نشست مادرید نقطه عطفی در همکاری با ناتو بود
وزیر امور خارجه فنلاند، نشست اخیر سران پیمان آتلانتیک شمالی ”ناتو“ در مادرید را نقطه عطفی در همکاری بین کشورش و این سازمان توصیف و تاکید کرد نیازی به استقرار نیروهای ناتو در خاک فنلاند نیست.
پکا هاویستو در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: نشست سران ناتو، نقطه عطفی در روند همکاری ما با ناتو بود. ما برای پیوستن به ناتو چراغ سبز دریافت کردیم. البته پارلمانهای کشورهای عضو باید پیوستن ما به ناتو را تصویب کنند. آنچه ما و سوئد را به پیوستن به ناتو سوق داد،
جنگ روسیه علیه اوکراین و پیامدهای آن است. ما ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه داریم که فعلا امن است، اما پس از جنگ اوکراین که برای ما نگران کننده بود، میخواهیم برای شرایط فوق العاده آماده باشیم. این جنگ، طرز فکر امنیتی فنلاندیها را به طور کامل تغییر داد و شاهد حمایت گسترده پارلمان فنلاند از عضویت در ناتو بودیم.
روسیه بیش از ۶ هزار اسیر اوکراینی در اختیار دارد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه مجموع نظامیان اوکراینی اسیر یا تسلیم شده را بیش از ۶۰۰۰ نفر اعلام کرد.
رئیس جمهور روسیه افزود، اکنون اگر نیروها و زیرساختهای ناتو در سوئد و فنلاند مستقر شوند ما مجبور خواهیم شد به این موضوع واکنش نشان دهیم و همین تهدید را برای آنهایی ایجاد کنیم که سبب ایجاد تهدید برای ما میشوند. این موضوعی بدیهی است. چیزی که آنها آن را درک نمیکنند این است که اوضاع میتواند بین ما به خوبی پیش برود، اما اکنون میتواند تنشهایی ایجاد شود.
روسیاالیوم: خوشحالی مردم سیورودونتسک و آزادی نیمی از شهر لیسیچانسک
همزمان با خوشحالی مردم سیورودونتسک از ورود نیروهای روسیه به این شهر، مقامات لوهانسک از آزادی نصف شهر لیسیچانسک خبر دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، مقامات جمهوری لوهانسک از سیطره نیروهای خود بر نیمی از شهر لیسیچانسک با حمایت و پشتیبانی نیروهای روسیه خبر دادند.
از سوی دیگر اهالی شهر سیورودونتسک خوشحالی خود را از ورود نیروهای روسیه به این شهر اعلام و تاکید کردند نیروهای اوکراینی این شهر را هدف گلوله باران قرار دادند و مناطق مسکونی را به پایگاههای نظامی تبدیل کرده بودند.
مکسیم الطوری خبرنگار شبکه در گزارشی از سیورودونتسک در جمهوری لوهانسک گفت: اهالی سیورودونتسک پس از فرار نیروهای اوکراینی و برقراری امنیت در شهر نفس راحتی کشیدند و اکنون اهالی میتوانند آزادانه در شهر قدم بزنند.
یکی از اهالی میگوید: اوضاع آرام است. اوکراینیها شهر را ویران کردند. آنها در دو طرف شهر مستقر بودند و از هر دو طرف شهر را گلوله باران میکردند. اوضاع الآن آرام است، اما صدای گلوله باران از سمت لیسیچانسک شنیده میشود.
در ادامه گزارش آمده است: آثار درگیریها روی بسیاری از ساختمانهای شهر دیده میشود و ساختمانهایی هم که هدف حمله قرار نگرفته اند به پایگاه نظامی تبدیل شده بودند.
خبرنگار شبکه به یکی از کانالها که نیروهای اوکراینی داخل شهر سیورودونتسک حفر کرده بودند اشاره کرد و گفت این کانال مستقیما به یکی از ساختمانهای مسکونی در این شهر منتهی میشود. شهروندان هنوز با کمبود مواد غذایی روبرو هستند. مغازهها خالی هستند، اما کمکهای انسانی برای اهالی شهر ارسال میشود.
یکی از اهالی گفت: اوضاع الآن خوب است. کمکهای انسانی را دریافت کرده ایم. داوطلبان لوهانسک این کمکها را برای ما آورده اند. از اهالی شهر که اینجا را ترک کرده اند میخواهم به منازل خود بازگردند.
در پایان گزارش آمده است: اوضاع شهر به تدریج به حال عادی بر میگردد و همه نگاهها اکنون به لیسیچانسک به عنوان آخرین پایگاه نیروهای اوکراینی در جمهوری لوهانسک دوخته شده است.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه: انهدام پایگاه آموزشی مزدوران خارجی در نیکولایف
سخنگوی وزارت دفاع روسیه از انهدام یک پایگاه آموزشی نیروهای مزدور خارجی در استان «نیکولایف» و وارد آوردن خسارتهای چشمگیر به نیروهای اوکراینی در شهر «لیسیچانسک» خبر داد.
«ایگور کوناشنکوف» تصریح کرد: در یورش نیروهای ما به منطقه پالایشگاه نفت در شهر لیسیچانسک، خسارتهای شدیدی به لشکر دهم اوکراین وارد شد. بر اساس اظهار نظر نیروهایی از این لشکر که به اسارت در آمده اند، نیروهای یگان ۱۰۸ لشکر دهم به کلی نابود شده اند تا حدی که از سیصد و پنجاه نیروی این یگان، تنها سی تن باقی ماندند. وضعیت غذایی نیروهای اوکراینی در منطقه لیسیچانسک بسیار دشوار و سخت است و بسیاری از نظامیان از گرسنگی موضع خود را ترک و به نوعی فرار کرده اند.
او افزود: نیروهای توپخانه ما نزدیک به صد تن از نیروهای یگان کراکن از نیروهای تندروی اوکراینی را در نزدیک خارکیف از میان بردند و فرماندهی این یگان، نیروهایش را به سمت شهر خارکیف عقب کشید.
کوناشنکوف افزود: در ساعتهای گذشته تسلیحات دقیق ما چهار مرکز فرماندهی را هدف قرار داد، ضمن اینکه یک پایگاه آموزشی مزدوران خارجی در نزدیک شهر نیکولایف، ۳۲ موضع نیروهای اوکراینی، مرکز تجهیزات و تعمیر و نگهداری ادوات نظامی نیروهای اوکراینی در نزدیک لیسیچانسک، هشت انبار سلاح و مهمات در استانهای خرسون، نیکولایف و جمهوری دونتسک و یک مرکز تامین سوخت در نزدیک نیکولایف هدف قرار گرفتند.
ولادیمیر پوتین: هیچ تاریخ پایانی برای عملیات در اوکراین وجود ندارد
به گزارش خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت، هیچ تاریخ پایانی برای عملیات ویژه نظامی در اوکراین وجود ندارد.
رئیس جمهور روسیه افزود، اهداف عملیات ویژه نظامی در اوکراین تغییر نکرده است.
یک سوم نیروهای اوکراینی در لیسیچانسک تسلیم شدند
سفیر «لوگانسک» در روسیه از تسلیم شدن یک سوم نیروهای اوکراینی در شهر «لیسیچانسک» و بخشهای پیرامون آن خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی «روسیاالیوم» ، «رودیون میروشنیک» تاکید کرد: این نیروها در درگیریهای این منطقه خسارتهای سنگینی متحمل شده اند.
همزمان مقامات لوگانسک تاکید کردند، نیروهایشان با حمایت ارتش روسیه در این منطقه پیشروی کرده و توانسته اند به تمام جادههای اصلی منتهی به لیسیچانسک مسلط شوند.
منابع وابسته به لوگانسک همچنین از فرار نزدیک به ۵۰۰ نظامی اوکراینی و نیروهای مزدور خارجی در ساعتهای گذشته از لیسیچانسک به شهر سیورسک خبر داده اند.
این منابع تاکید کردند: نیروهای مزدور آمریکایی به طور کامل رفتار نیروهای اوکراینی در منطقه را در کنترل خود دارند.
برابر اظهارات این منابع، در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ نیروی مزدور که بیشتر آنها هلندی هستند، در سیورسک متمرکز شده اند.
همچنین مقامات «دونتسک» از طرح تبادل اسیران با مقامات اوکراینی خبر دادند و گفتند: این طرح شامل ۱۴۴ اسیر میشود.
رئیس جمهور اوکراین: با سوریه قطع رابطه کردیم
ولودیمیر زلنسکی در ویدیویی که در تلگرام منتشر شد گفت «دیگر روابطی بین اوکراین و سوریه وجود نخواهد داشت. فشار تحریمها علیه دمشق، متحد روسیه، باز هم بیشتر خواهد شد».
وی با اشاره به امضای توافقنامه با بروکسل برای سامانه «حمل و نقل بدون روادید» برای بارهایی که از اوکراین وارد اتحادیه اروپا میشوند، گفت «این موضوع بی اهمیت است».
سوریه پیش از این چهارشنبه اعلام کرده بود استقلال دونتسک و لوگانسک، جمهوریهای جدایی طلب حامی روسیه را به رسمیت میشناسد. به این ترتیب سوریه نخستین کشور خارجی است که چنین موضوعی را اعلام کرد.
تاکنون فقط مسکو آن هم در ماه فوریه و چند روز پیش از حمله روسیه به اوکراین، استقلال این دو منطقه، واقع در شرق اوکراین، را به رسمیت شناخته بود.
این نخستین بار نیست که سوریه از سرزمینهایی که روسیه آنها را به عنوان مستقل به رسمیت میشناسد، حمایت میکند. در سال ۲۰۱۸، دمشق استقلال مناطق جدایی طلب آبخاز و اوستیای جنوبی در گرجستان را به رسمیت شناخته بود.
آینده دنیا اروپاست
روسیه یکی از گشنه ترین کشورها خواهد شد ، همینطور که هر روز به سمت نابودی نزدیک تر شده ، پوتین روسیه رو به نابودی کامل میکشونه