برداشت بادام کوهی از حدود ۲۰۰ هکتار از مراتع بخش سرفاریاب آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، با توجه به وجود رویش گاه های طبیعی، از گذشته های دور تاکنون، محصول بادام به عنوان یکی از مغزهای پر خاصیت، در ماه آخر بهار و اوایل تابستان در سرفاریاب برداشت و مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده خوراکی به عنوان مکمل غذایی و تنقلات و خواص درمانی و صنعتی مختلف بادام کوهی، انگیزه ای است تا مردم این منطقه و مناطق همجوار، معمولاً برای مصرف خود و برخی نیز با تجربه و مهارتی که دارند نسبت به برداشت و فرآوری این محصول و مغز طبیعی اقدام کرده و با فروش آن برای خانواده کسب درآمد کنند. پس از چیدن و برداشت محصول بادام که کار آسانی هم نیست چون دارای پوسته ای سخت و هسته ای تلخ است، با خواباندن در آب نمک و آب پز کردن آن را نرم و شیرین و قابل استفاده می کنند. به گفته کارشناس تغذیه، بادام از جمله مواد با ارزش غذایی بالا و جزء گروه چربی ها است. خانم جمالزاده گفت: این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی و چربی اشباءِ نشده و فیبر است و به همین علت میان وعده مناسبی برای استفاده کودکان است و ویتامین E موجود در بادام جهت سلامتی پوست و مو و بیماری های مخصوص به کبد مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین روغن گرفته شده از بادام برای موارد مختلف آرایشی، بهداشتی و پزشکی استفاده میشود. گفتنی است ترمیم کهنه زخمها، تقویت بینایی چشم و کمک به رفع مشکلات تنفسی از جمله خواص درمانی و استفاده در تهیه مواد شوینده و رنگ ها از مصارف صنعتی بادام کوهی یا بادام وحشی است. برداشت بادام از رویش گاه های طبیعی بخش سرفاریاب تا پایان تیرماه ادامه دارد.