پخش زنده
امروز: -
کارشناسان بهداشت در انگلیس هشدار دادند دولت باید خود را برای فرا رسیدن یک همه گیری جدید آماده سازد، زیرا اکنون بیمارهای کووید، آبله میمونی و فلج اطفال، این کشور را تهدید میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کارشناسان بهداشت در انگلیس هشدار دادند دولت باید خود را برای فرا رسیدن یک همه گیری جدید آماده سازد، زیرا اکنون بیمارهای کووید، آبله میمونی و فلج اطفال، این کشور را تهدید میکند، اما این بار "بیماری ناشناخته" یا "بیماری ایکس" (Disease X) ممکن است در راه باشد.
در شش ماه اخیر، امواجی از بیماریهای عفونی انگلیس را در معرض قرار داده است و به همین علت کارشناسان هشدار میدهند ممکن است بیماری کشنده ایکس، در راه باشد.
نشریه دیلی میل به نقل از پروفسور مارک وولهاوس (Mark Woolhouse)، استاد همه گیری شناسی بیمارهای عفونی در دانشگاه ادینبورو نوشت: یک "مورد بزرگ تر" ممکن است در راه انگلیس باشد. وی افزوده قرن بیست و یکم، قرنی است که توفان بیماریهای عفونی در آن وزیدن گرفته است و همه شواهد نشان میدهد یک همه گیری بسیار بزرگ در راه است.
در سال جاری، آنفلوانزای پرندگان (bird flu)، آنفوانزای لاسا (Lassa flu)، تب خون ریزی دهنده و آبله میمونی در انگلیس شایع شده است و انگلیس اکنون دارای بیشترین مبتلایان به بیماری ابله میمونی درجهان است.
پاول هانتر (Paul Hunter)، استاد پزشکی در دانشگاه ایست انگلیا (East Anglia) میگوید افرادی که از انگلیس به کشورهای خارجی میروند، عامل اصلی وارد کردن بیماری اند.
پارسال سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد همه گیری بعدی در کره زمین ممکن است معادل "مرگ سیاه" (Black Death) باشد. "طاعون سیاه" یا "مرگ سیاه" یک دنیاگیری طاعون به عنوان ویرانگرترین بیماری همهگیر تاریخ بود که در دورهٔ اوج خود در سالهای ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۱ میلادی اروپا را درنوردید. این نخستین همهگیری بزرگ در اروپا و دومین آن در جهان بود. مرگ سیاه تنها همهگیری بود که بهطور دقیق توسط تاریخدانان توصیف شدهاست. شمار مرگ آن بیماری در آن دوره کاملاً مشخص نیست، اما برآورد میشود حدود سی تا شصت درصد جمعیت اوراسیا یعنی تا حدود دویست میلیون نفر در آن چند سال جان باختند. تخمین زده میشود که یکسوم جمعیت ایران در آن زمان کشته شده باشند.
تب لاسا، نوعی بیماری حاد، ناشی از نوعی ویروس خانوادۀ آرناویروس است که نوعی موش صحرایی، که فقط در افریقای غربی یافت میشود، این بیماری را منتشر میکند. بیماری از دستۀ تبهای خونریزیدهنده است و با تب بالا، سردرد، درد عضلانی، و خونریزی داخلی مشخص میشود. درمان مشخصی ندارد و احتمال زندهماندن بیمار کمتر از پنجاه درصد است.
تب خونریزیدهنده کریمه - کنگو (Hemorrhagic Fever) یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود. این بیماری نخستین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه شرح داده و نام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام شد. در سال ۱۹۶۹ معلوم شد بیماریزای ایجادکننده تب خونریزی دهنده در کریمه مشابه همان بیماری است که در سال ۱۹۵۶ در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شدهاست. از این رو با توجه به مشابهت نشانهها در هر دو مکان، به بیماری، نام کنونی داده شد. تب خونریزیدهنده کریمه - کنگو در انسان، بیماری شدید همراه با مرگ حدود سی درصد ایجاد میکند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالاست.