پخش زنده
امروز: -
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان : میزان کالای صادراتی نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۱۱ درصد کاهش و از نظر وزن هشت درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان و مدیرکل گمرک زاهدان گفت: از ابتدای امسال تاکنون ارزش کل کالای صادراتی خروجی از طریق گمرکات این استان ۲۸۸ میلیون و ۷۰۳ هزار و ۶۷۰ دلار و از نظر وزنی ۸۸۱ هزار و ۵۷۲ تن بوده است.
محمدعلی خاشی گفت: این میزان صادرات قطعی از گمرکات زاهدان، میرجاوه، میلک، چابهار و منطقه آزاد، بازارچه پیشین، گمشاد، کوهک و جالق سراوان و بازارچه ریمدان بوده است.
وی تاکیدکرد: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات سیستان و بلوچستان در این مدت سیمان، کلینکر، خرما، گاز، تره بار، سم کشاورزی، گوجه فرنگی، پودر رختشویی، سیب درختی، سایر محصولات کشاورزی و مواد خوراکی مجاز بوده است.
وی افزود: این اقلام از طریق گمرکات سیستان و بلوچستان در بازارچه های مرزی به کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، عراق و امارات صادر شده است.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان افزود: از ابتدای امسال هزار و ۷۶۲ فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۶۲۸ دلار تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه ۳۷ درصد، از نظر ارزش ۸۰ درصد و از نظر وزن ۹۳ درصد افزایش را نشان می دهد.
خاشی افزود: پروانه اعلام وصول شده در این مدت ، هفت هزار و ۸۴۴ فقره به ارزش ۲۳۹ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۴۲ دلار به وزن بیش از ۵۲۲ هزارو ۶۱۰ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۲۲ درصد، از نظر ارزش ۲۰ درصد و از نظر وزن ۳۵ درصد کاهش را نشان می دهد.
وی افزود: عمده اقلام خروجی این صادرات شامل گاز، قیر، سیمان، کاشی و سرامیک،آهن و فولاد، موادغذایی مجازو تره بار بوده است.
مدیرکل گمرک زاهدان با اشاره به واردات قطعی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تعدادهزار و ۳۲۳ فقره اظهارنامه وارداتی تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه ۴۹ درصد و از نظر ارزش ۴۲ درصد افزایش و از نظر وزن یک درصد کاهش یافته است.
وی اظهارداشت: عمده اقلام وارداتی سیستان و بلوچستان شامل گندم، برنج، انبه، موز، کنجد، سیب زمینی، دام زنده، پارچه، چای، لوازم یدکی، لاستیک اتومبیل سبک و سنگین و برخی اقلام مجاز دیگر بوده است.
وی افزود : این اقلام از کشورهای روسیه، پاکستان، افغانستان، هند، امارات متحده عربی، چین و تایلند وارد شده است.
خاشی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ هزارو ۲۷ کامیون و ۳۹۸ واگن به وزن ۲۴۸ هزارو ۴۵۷ تن شامل لوازم یدکی مستعمل خودرو، ماش، سنگ لاجورد، مغز بادام، گاز، سیب درختی، لاستیک، سیب زمینی، برنج خوراکی، گاز مایع، سیمان و گوگرد از طریق گمرکات میلک، میرجاوه و چابهار به کشورهای پاکستان، افغانستان، چین، جمهوری آذربایجان و عراق ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۶ درصد افزایش داشته است.