پخش زنده
امروز: -
مدیر گروه رشته روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در نخستین دوره برگزاری دانشجوی ارشد روابط عمومی دو گرایش روابط عمومی و امور بینالملل و روابط عمومی صنعت و بازرگانی آموزش خواهند دید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حسینعلی افخمی درباره درس های تخصصی این دو گرایش گفت: گرایش روابط عمومی و امور بینالملل چهار درس تخصصی با عناوین رسانههای بینالمللی، دیپلماسی رسانهای و فرهنگی، روابط عمومی بینالمللی، روابط عمومی و جهانی شدن دارد. دروس تخصصی گرایش روابط عمومی صنعت و بازرگانی هم شامل ارتباط با مشتریان، ارتباطات بازاریابی، روابط انسانی در سازمان و ارتباطات سازمانی است.
وی با بیان اینکه دانشجویان همه گرایشها باید دروس پایه و پایاننامه را بگذرانند، اظهار داشت: دانشجویان رشته روابط عمومی به مدت دو سال تحصیل میکنند و براساس قوانین کلی میتوانند دوره تحصیلی خود را تا یک ترم تمدید کنند.
وی ادامه داد: ما برای همه گرایشهای مقطع ارشد روابط عمومی دو واحد درس کارآموزی در نظر گرفتیم تا بتوانیم دانشجویان را به سازمانهایی بفرستیم که آینده شغلی آنها را مشخص کند. به طور مثال تا جایی که بتوانیم دانشجویانی را که در گرایش امور بینالملل تحصیل میکنند به دفاتر سازمانهایی مانند یونیسف و یونسکو در تهران، وزارت امور خارجه، وابستههای مطبوعاتی در نمایندگیهای ایران در خارج از کشور یا خبرگزاریهای بین المللی و شرکتهایی که فعالیتهای برون مرزی دارند معرفی میکنیم تا با فعالیتهای روابط عمومی در عرصه بینالمللی آشنا شوند.
وی درباره شرایط کارآموزی در مقطع کارشناسی ارشد رشته روابط عمومی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیتهایی که وجود دارد این درس فعلا اختیاری است، اما به علاقه دانشجویان و امکاناتی که دانشگاه میتواند فراهم کند هم بستگی دارد. اعتقاد من این است که اگر دانشجویان دوره کارآموزی را بگذرانند و در جای مناسبی کار کنند برای گذراندن دو واحد یادگیری بیشتری خواهند داشت.
افخمی در پاسخ به این سؤال که آیا در سالهای آینده زیر گروه مجزایی به رشته روابط عمومی در مجموعه امتحانی علوم ارتباطات اجتماعی اختصاص پیدا میکند یا خیر؟ گفت: آینده کاملا متفاوت خواهد شد. ما امسال هم برای متفاوت شدن مواد امتحانی و ضریب درسها پیشنهاد داده بودیم. طبق برنامه درسی مصوب وزارت علوم، پنج مبحث امتحانی برای رشته روابط عمومی وجود دارد که سه مبحث مبانی کلی ارتباط جمعی، روش تحقیق و آمار و زبان عمومی و تخصصی با کل دروس مجموعه علوم ارتباطات اجتماعی مشترک است.
ضریب این درسها در زیر گروه علوم ارتباطات یک است، اما در رشته روابط عمومی برای آنها ضریب دو قائل هستیم. همچنین برای دو مبحث دیگر با عناوین فنون عملی روابط عمومی و مباحث تخصصی روابط عمومی که مختص این رشته است ضریب سه قائل هستیم. تعداد سؤالات هم معمولا بین ۲۵ تا ۳۰ سوال خواهد بود. در حال حاضر رشتههای زیادی زیر یک عنوان قرار گرفتند، اما قطعا در آینده یک زیر گروه مجزا برای رشته روابط عمومی در نظر گرفته میشود. ما سال آینده این موضوع را به سازمان سنجش اعلام میکنیم و امیدوار هستیم که موافقت این سازمان را هم بگیریم.
وی درباره شرایط دانشجویانی که از سایر رشتهها وارد مقطع کارشناسی ارشد رشته روابط عمومی میشوند گفت: وزارت علوم در همه رشتهها به دانشجویانی که رشته تحصیلی کارشناسی آنها با رشته کارشناسی ارشدشان غیر مرتبط است اجازه میدهد تا سقف ۱۲ واحد درس جبرانی بگذرانند. امسال استثنائا به دلیل تاخیری که به وجود آمد نتوانستیم سؤالهای امتحانی مختص رشته روابط عمومی را در دفترچه آزمون قرار دهیم، اما منابع آزمون کسانی که میخواهند وارد رشته روابط عمومی شوند، با سایر رشتههای گروه علوم ارتباطات اجتماعی کمی متفاوت است. برای دانشجویان ورودی امسال در صورتی که از رشتههای نامرتبط باشند، باید تا سقف ۱۲ واحد از درسهای تخصصی دوره کارشناسی رشته روابط عمومی را بگذرانند. در این حالت به طول مدت تحصیل مجاز آنها یک ترم اضافه خواهد شد.
مدیر گروه رشته روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه علاوه بر دو گرایش موجود، سه گرایش دیگر شامل روابط عمومی و امور اجتماعی، روابط عمومی و امور فرهنگی و روابط عمومی و رسانههای اجتماعی نیز به تصویب وزارت علوم رسیده است، افزود: دانشگاه علامه طباطبایی امسال در هر یک از گرایشهای روابط عمومی و امور بینالملل و روابط عمومی صنعت و بازرگانی هشت دانشجو میپذیرد و فعلا برای سه گرایش دیگر پذیرش ندارد. همچنین امسال در دوره شبانه پذیرش دانشجو نداریم.
وی در پاسخ به این سؤال که احتمال پذیرش دانشجو در سه گرایش دیگر این رشته برای سال آینده وجود دارد گفت: دراین مورد پاسخ صریحی ندارم. اما، چون طراحی این برنامه درسی از ابتکارات همکاران دانشگاهی ما بوده که بیش از ۵۰ سال تجربه تدریس دوره کارشناسی را در کارنامه خود دارند، برای راه اندازی و پذیرش در سه گرایش دیگر هم جای امیدواری وجود دارد.
وی ادامه داد: درمورد سایر دانشگاهها اطلاع دقیقی ندارم که کدام یک آمادگی پذیرش دانشجو دارند. در حال حاضر به غیر از دانشگاه گلستان هیچ دانشگاه دولتی دیگری مقطع کارشناسی رشته روابط عمومی را ندارد. بنابراین، بدون تجربه دوره کارشناسی راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد دشوار به نظر میرسد.
افخمی در پایان خاطر نشان کرد: به کسانی که قصد دارند این رشته را انتخاب کنند توصیه میکنم که حتما کتابچه برنامه درسی مقطع کارشناسی ارشد رشته روابط عمومی را که از سایت وزارت علوم قابل دسترس است ملاحظه کنند و برای انتخاب رشته علاقه و انگیزه خودشان را در نظر بگیرند.