پخش زنده
امروز: -
سرپرست معاونت اداره کل دارو سازمان غذا و دارو گفت: برای تمامی داروها قیمت پایه و قیمت آتی، سهم سازمانهای بیمهگر، سهم یارانه و سهم مردم محاسبات انجام شده و در اختیار نهادهای دیگر گذاشته شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، انتقال ارز ترجیحی داروها به بیمه ها ، بحث داغ این روزها در حوزه سلامت است. بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو در این باره می گوید: همان ارز ترجیحی را که به ابتدای زنجیره می دادیم به مسیر درست گیرنده اصلی خدمت منتقل می کنیم. به این ترتیب مطمئن هستیم که تمام یارانه در جای درست خود مصرف می شود. موضوعی که قانون بودجه سال 1401 آمده و حالا منتظر اجرایی شدن است و در این میان بیمه ها بهترین مسیر برای اجرای این قانون هستند.
مهدی اسلامی، سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی می گوید: سازمان تامین اجتماعی آماگی خود را هم از لحاظ سخت افزاری و هم از نظر نرم افزاری برای اجرای این قانون دارد.
ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت هم معتقد است تا یک ماه آینده سامانه ها به نرم افزار پرداخت مجهز می شوند و این آمادگی ایجاد می شود. با اجرایی شدن این قانون پوشش بیمه ای داروها بیشتر و دسترسی مردم به داروها آسانتر می شود.
حسین شمالی، سرپرست معاونت برنامه ریزی اداره کل دارو سازمان غذا و دارو می گوید: تمامی محاسبات را به دقت انجام دادیم . برای تمامی داروها قیمت پایه و قیمت آتی ، سهم سازمانهای بیمهگر، سهم یارانه و سهم مردم محاسبات انجام شده و در اختیار نهادهای دیگر گذاشته شده تا آن ها هم نظر کارشناسی دهند. از این رو سازمان غذا و دارو آمادگی کامل برای اجرای این قانون را دارد. نکته مهم این است که این محاسبات بر اساس تحت پوشش بیمه بودن یا نبودن داروها انجام شده است.
شمالی در این باره می گوید: در حوزه داروهای بیمهای، بیمه ها همچنان حمایت خود را دارند و یارانه دولت هم اضافه می شود و پرداختی مردم بابت اقلام دارویی تغییر نخواهد کرد.
وی درباره داروهایی که تحت پوشش بیمه نیستند هم گفت: ۳۶۰ قلم دارو است و پرداختی مردم بابت این اقلام هم تغییر نمی کند و ما به التفاوت قیمت ناشی از افزایش نرخ ارز و قیمت دارو توسط یارانه دولت پوشش داده می شود.
در پایان باید خاطرنشان کرد: انتقال ارز ترجیحی دارو به بیمه ها اقدامی مهم در مسیر عمل به سیاست های کلی سلامت برای مدیریت منابع از طریق بیمه هاست .