پخش زنده
امروز: -
یک خبرنگار نظامی صهیونیست: اسرائيل قادر به حمایت از سکوهای گازي مورد مناقشه با لبنان نیست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی فلسطینی «هدهد»؛ یک خبرنگار نظامی صهیونیست با انتشار مقالهاي به نقل از یک مقام بلندپایه نظامی صیهونیست اذعان کرده است اسرائيل قادر به حمایت از سکوهای گازي مورد مناقشه با لبنان نیست.
الهدهد قبل از پرداختن به مقاله شای لیوی این پرسش را مطرح کرد که آيا ارتش اسرائيل با همه تهدیداتی که وجود دارد از سکوهای گاز چگونه حمایت خواهد کرد؟
شای لیوی نوشت موشکها، قایقهای انتحاری، غواصها و پهپادها بخشي از توان مقاومت براي مقابله با اسرائيل است و اين در حالي است که در این مقاله مجال کافی برای تشریح همه تهدیداتی که اسرائیل باید برای مقابله با آن آماده باشد؛ وجود ندارد و این واقعیتی است که یک مقام بلندپایه نظامی دریایی اسرائیل به آن اذعان کرد و سکوهای گازی را نخستین هدف راهبردی برای مقاومت و دشمنان اسرائیل دانست.
وی نوشت مشکل کجاست؟ با وجود این که اسرائیل چندین ناوچه موشک انداز ساعر ۶ (ساخت آلمان) و چندین زیردریایی خریده است باز هم نیروی دریایی این رژیم برای انجام دادن همه مأموریتهای خود نیاز به چندین ناو جنگی دیگر دارد.
در طول ساحل فلسطین اشغالی چندین میدان گازی وجود دارد میدان گازی «نوعا» در مقابل نوار غزه. از طرف الخضیره و منطقه شمال نیز چندین میدان گازی مانند تمار در مقابل حیفا، و لیفیتان و تنین وجود دارد که اینها هم از سوی جنبش حزب الله لبنان تهدید میشوند.
آنچه که به تازگی به عنوان تهدید به تازگی در صدر اخبار رسانهها قرار گرفته است مربوط به میدان گازی «کاریش» میشود که لبنانیها معتقدند این میدان گازی در سرزمین آبی و قلمرو اقتصادی آبی آنان قرار دارد. جنبش حزب الله لبنان نیز بیشتر به این موضوع اشاره کرد که حفاریهای گازی اسرائیل در منطقه مورد مناقشه عاملی و دلیلی برای حمله این جنبش به میدانهای گازی اسرائیل است.
بر اساس گزارشهای رسمی، ۹۰ تا ۹۸ درصد از کالاهایی که وارد فلسطین اشغالی یا از آن خارج میشود از طریق دریا صورت میگیرد. به عنوان مثال بیش از ۴۵ درصد از مواد غذایی رژیم صهیونیستی از طریق دریا میآید بدین معنا که شریان دریایی یک هدف راهبردی است.
سکوهای گازی را هم باید به این اهداف اضافه کرد. نیروی دریایی اسرائیل وظیفه و مسئولیت دفاع از همه این اهداف راهبردی را دارد. نیروی دریایی که مشخصا نیروی بزرگی نیست. در واقع این مسئولیت سنگین روی دوش یک نیروی دریایی کوچک قرار دارد که فقط ۱۵ فروند ناوچه موشک انداز از جمله چهار فروند ناوچه موشک انداز ساعر ۶ دارد که همچنان در مرحله ورود به خدمت عملیاتی قرار دارند. سه فروند از این ناوچههای موشک انداز از نسل ساعر ۵ و باقی هم از نوع ساعر ۴ و قدیمی هستند.