پخش زنده
امروز: -
رئیس دیوان عالی کشور گفت: در قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری هر چه آمده مبتنی بر دیدگاههای امام است که در آن به حفظ حریم خصوصی اشخاص توجه شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین سید احمد مرتضوی مقدم در همایش بین المللی تبیین اندیشههای امام خمینی (ره) از دیدگاه حقوقدانان افزود: ابعاد شخصیت امام خمینی (ره) هنوز برای خیلیها ناشناخته است به خصوص برای نسل جدید که نتوانسته اند به عمق شخصیت امام پی ببرند.
وی گفت: دیدگاههای امام فراملی است، انچه در دیدگاه امام است مبتنی بر قوانین بشریت و انسانیت است که مرز ندارد.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: اگر بخواهید دیدگاههای امام را درک کنید باید به واکنشهای ایشان در خصوص پدیدههای شومی که در دنیا اتفاق میافتاد توجه کنید، امام در مقابل ظلمها جبهه میگرفت و باید ببینید امام در برابر تجاوز، بی عدالتی و در قبال استعمارگری چگونه واکنش نشان میداد.
وی تصریح کرد: دیدگاههای امام خمینی (ره) از نظر حقوق عمومی، حقوق خصوصی و حقوق اساسی در فرمایشات و نوشتههای ایشان پیداست و مصداق عینی آن، فرمان ۸ مادهای است که صادر کردند.
مرتضوی مقدم افزود: قانونگذاری جمهوری اسلامی مبتنی بر دیدگاههای تدوین شده است، همین فرمان ۸ مادهای امام دولت را مکلف کرده مقررات کشور را شرعی کند.
وی افزود: امام در صدور احکام اولین رئیس دیوان عالی کشور یا اولین دادستان کل، بحث از قوه قضائیه نوین میکند قوهای که احکام اسلامی و شرعی در آن اجرا شود.
وی گفت: از نظر امام راحل قوه قضاییه نوین قوهای است که عدالت محور، ظلم ستیز و حقگرا باشد.
مرتضوی مقدم افزود: امام با صدور فرمان ۸ مادهای نسبت به قوانین غیرشرعی حاکم بر جامعه به مسئولان وقت تذکر میدهد که قوانین غیرشرعی طاغوتی به جامانده را حذف کنند.
وی ادامه داد: امام راهبرد تصویب قوانین را تبین کرد و در قانون مجازات اسلامی و قانون ایین دادرسی کیفری هر آنچه آمده مبتنی بر دیدگاههای امام است که در ان به حفظ حریم خصوصی اشخاص توجه شده و تجسس در زندگی خصوصی مردم را ممنوع اعلام کرده است.
مرتضوی مقدم گفت: عمدهترین شعار امام خمینی (ره) در دوران حیات خودش شعار نه شرقی و نه غربی بود، یعنی نه قوانین و نه نظامهای غربی و شرقی، بلکه تبین نظامی نوین در ایران که مبتنی بر شریعت اسلام است.