پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت جذابیت صادراتِ محصولاتِ آب بر را با تعیین عوارض، محدود خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، قربانی، معاون برنامه ریزی و اقتصادیِ وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد، برای حمایت از کشاورزانی که به امید صادرات، محصولاتِ آب بر کشت میکنند هم در صورت تغییر الگوی کشت به محصولات راهبردی مانند غلات و دانههای روغنی، حمایتهایی مانند خرید تضمینی و پرداختهای بلاعوض، درنظر گرفته خواهد شد.
در حال حاضر سالانه و به طور متوسط حدود ۱۲۰ میلیون انواع محصولات کشاورزی در ایران تولید میشود.
علیرضا دولت یاری، مدیر بانک گیاهی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی گفت: رتبه دوم تولید خیار را داریم رتبه سوم تولید خربزه و پنجمین کشور تولید کننده پیاز در دنیا هستیم.
محصولات صیفی و جالیزی، محصولاتی با آب بری بالا هستند با این وجود همه ساله با مازاد تولید برخی محصولات صیفی و جالیزی مواجه هستیم.
جالب توجه اینکه صادرات صیفی و جالیزی با مقادیر بالایی انجام می شود.
محرم سلطانی، سرپرست دفتر توسعه صادرات گفت: هشت میلیون و پانصد و سی و چهار هزار تن به ارزش پنج میلیارد و سیصد و سی و هشت میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ صادرات داشتیم.
در حالی که کشور در محصولاتی، چون گندم، سویا، ذرت و دانههای روغنی سخت نیازمند واردات است.
ورمزیاری، کارشناس اقتصادی گفت: اتکا به واردات در بحث محصولات اساسی واقعا کشور را دچار تلاطمهای اساسی میکند بخصوص بحث نهادههای دامی که واقعا صنعت دام سبک ما را به شدت با بحران مواجه میکند.
هر چند وزارت جهاد کشاورزی قرارست امسال الگوی کشت و کشت قراردادی را در زمینه محصولات راهبردی با جدیت بیشتری اجرا کند.
جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: ما باید تا شهریور بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ الگوی کشت را ابلاغ کنیم و از امسال صادرات محصولات آب بر را عوارض میگیریم.
همچنین در سیاست جدید دولت در حمایت از محصولات اساسی کشاورزی از سال زراعی آینده، محصولات سویا، گندم، جو، برنج، کلزا، ذرت علوفهای و عدس مشمول یارانه میشوند.
قربانی، معاون برنامه ریزی و اقتصادیِ وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیاستهای جبرانی را هم خواهیم داشت برای حمایت از کشاورزان که گرایش پیدا کنند به تولید محصولات و کالاهای اساسی غلات و دانههای روغنی هم از ابزار قیمت استفاده میکنیم و هم از ابزار پرداختهای بلاعوض.
در اسناد بالادستی همچون بندهای ۱ و ۹ اصل ۴۴ قانون اساسی، قانون پنج ساله توسعه، چهارم، پنجم و ششم، بر افزایش تولیدات کشاورزی که نیازهای عمومی را تامین و کشور را به مرحله خودکفایی برساند، تاکید شده است.
کارشناسان معتقدند در اوضاع کنونی بحران جهانی غذا، ترجیح کشت محصولات راهبردی بر محصولات آب بر یک ضرورت است نه یک انتخاب.
تا کشاورز تکلیفش رو بدونه