پخش زنده
امروز: -
فناوری هوش مصنوعی در حوزههای مختلفی، چون سلامت، کسبوکار، آموزش و پرورش، اقتصاد، قانون و قضا، تولید و تفسیر دادهها و حملونقل کاربرد دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فنی و فناوری ریاست جمهوری، عبارت هوش مصنوعی سال ۱۹۵۵ برای نخستین بار در دنیا مطرح و جرقه استفاده از آن در کسبوکارها زده شد و سال ۲۰۰۲ نخستین جاروبرقی خودکار با این مفهوم تولید شد. یک سیستم هوش مصنوعی همان گونه که از اسمش پیدا است؛ باید فعالیتهای ذهن انسان را به صورت مصنوعی انجام دهد. در واقع یک سامانه هوش مصنوعی باید توانایهایی از قبیل پردازش، یادگیری، استدلال و حل مساله را داشته باشد تا برای انسان کارآمد باشد.
این مفهوم پیچیده در دنیا با ۱۷ فناوری «رباتیک»، «داده کاوی»، «کلان داده»، «اینترنت اشیا»، «اتوماسیون صنعتی»، «ذخیره سازی و پردازش ابری»، «سنسورهای حرکتی»، «پردازش زبان طبیعی»، «پردازش تصاویر»، «پلتفرم آنلاین»، «اتومبیلهای خودران»، «واقعیت افزوده»، «بلاکچین»، «کامپیوتر ویژن»، «یادگیری ماشینی»، «اپلیکیشن موبایل و پلتفرم نرمافزاری» توسعه یافته است.
این فناوریها به کسب و کارها کمک کرده است تا رونق گیرند و به نیاز مردم پاسخ دهند. هوش مصنوعی در ۴ حوزه مهم میتواند برای شرکت ارزشآفرینی کند. «ارائه طرح و تحقیق و پژوهش»، «تولید»، «ترویج» و «ارائه» ۴ مرحلهای هستند که در کسب و کارها میتوانند با کمک هوش مصنوعی کارآمدتر و کاربردیتر شوند.
«جمعآوری و تحلیل اطلاعات جمعآوری شده از فرآیندهای مختلف سازمان به منظور بهبود تصمیم گیری مدیران و پیش بینی آینده»، «پردازش زبان انسان با کمک هوش مصنوعی به منظور بهبود نحوه برقراری ارتباط بین انسان و رایانه و افراد مختلف در جوامع گوناگون»، «پردازش تصویر و ویدئو برای پیش بینی اتفاقات»، «کاهش اشتباهات و تحلیل عملکرد افراد بر اساس حرکات آنها» از جمله مزایای استفاده از هوش مصنوعی در کسب و کارهاست.
با توجه به بررسیهای جهانی؛ هوش مصنوعی تاثیر شگفت انگیزی بر تولید ناخالص داخلی جهان تا سال ۲۰۳۰ خواهد داشت و پیشبینی میشود تولید ناخالص داخلی جهان به واسطه هوش مصنوعی به ۷/۱۵ هزار میلیارد دلار برسد. چین، آمریکای شمالی و اروپای جنوبی مناطق پیشرو در این حوزه هستند و درآمد بالایی از این فناوری دارند.
این مفهوم جهانی در ایران هم با کمک شرکتهای دانش بنیان و خلاق در حال توسعه است. ایران چند سالی است که در میان کشورهای قدرتمند و دارای فناوری هوش مصنوعی قرار دارد. این دستاورد نتیجه فعالیت ۲۳۵ شرکت فناور است.
بیشتر این شرکتها در حوزه خدمات دیجیتال، دستیار هوشمند، ذخیرهسازی و تجزیه تحلیل داده، فناوری اطلاعات و فضای سایبری، حملونقل هوشمند و شهر هوشمند فعالیت میکنند.