پخش زنده
امروز: -
هفته گذشته علاوه بر ادامه دار بودن خوشههای لرزهای هرمزگان، فارس نیز با این خوشه ها مواجه شد و علاوه بر اینها سیستان و بلوچستان با زلزله ۳.۳ و گلستان، ۴.۹ ریشتر لرزیدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران، در هفته گذشته فوج لرزههای بندر چارک ادامه داشت و در کنار آن شاهد خوشههای لرزهای در بندر مقام و پارسیان این استان نیز بودیم.
بر اساس این گزارش، در کنار آن لامرد فارس نیز دستخوش فوج لرزهها شد به گونهای که زلزلههایی با قدرت ۳.۴، ۲.۷، ۲.۹، ۲.۵ریشتر و دو زلزله ۳.۴ و ۴ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۳ ریشتر در عمق ۸ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۴ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در این منطقه به ثبت رسید. همچنین در "سرجنگل" سیستان و بلوچستان زلزلهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
علاوه بر اینها در "خوست" افغانستان نیز زلزلهای به بزرگای ۶.۱ به ثبت رسید که به گفته محققان زلزله شناسی هر چند این زلزله از زلزلههای خوشهای ایران فاصله زیادی دارد، ولی به نظر میرسد زلزله افغانستان ناشی از تنشهای تکتونیکی ایران باشد.
جزئیات زلزلههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۲۸ خرداد
"ملاثانی" خوزستان با زلزلهای به بزرگای ۳.۸ ریشتر در عمق ۱۸ کیلومتری زمین لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۰ کیلومتری ملاثانی، ۱۷ کیلومتری ویس و ۳۷ کیلومتری گوریه این استان گزارش شد. وقوع زلزله ۲.۹ و ۲.۵، ۲.۷، ریشتر از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
در "بندر چارک" هرمزگان زلزلههای ۲.۹، ۲.۸، ۳.۸ ریشتری در عمق ۹ کیلومتری زمین، و زلزله ۳.۱ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۷ ریشتری در عمق ۲۲ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۳ ریشتری در عمق ۱۲ کیلومتری زمین، زلزله ۴.۷ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین، زلزله ۴.۵ ریشتری در عمق ۲۰ کیلومتری زمین به ثبت رسید.در کوشکنار هرمزگان نیز زلزله ۲.۸ ریشتری رخ داد.
یکشنبه ۲۹ خرداد
در "بندر چارک" زلزلههای ۳.۳ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین، ۳.۱ در عمق ۱۴ کیلومتری زمین به ثبت رسیدند. در "کوخرد" استان هرمزگان زلزله ۲.۹ رخ داد.
دوشنبه ۳۰ خرداد
در" سیس " آذربایجان شرقی زلزله ۲.۶ریشتری، در "ملاثانی" استان خوزستان زلزله ۲.۷ ریشتری رخ داد. در "بندر چارک" استان هرمزگان زلزله ۳.۷ ریشتری در عمق ۲۳ کیلومتری زمین رخ داد.
"مراوه تپه" گلستان با زلزلهای به بزرگای ۴.۹ ریشتر در عمق ۱۶ کیلومتری زمین لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۶۴ کیلومتری مراوه تپه، ۸۸ کیلومتری گلیداغ و ۹۸ کیلومتری داشلیبرون این استان بوده است.
سهشنبه ۳۱ خرداد
در "بندر چارک" زلزلههایی با قدرت ۲.۹،۲.۸، ۲.۶، ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد و زمین لرزهای با قدرت ۳.۸ ریشتر در عمق ۱۸ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
"لنگرود" گیلان با زلزلهای به بزرگای ۳.۵ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری زمین لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۳۸ کیلومتری لنگرود، ۳۸ کیلومتری رودسر و ۴۱ کیلومتری کومله این استان گزارش شد.
در "میرآباد" آذربایجان غربی نیز زلزله ۲.۹ریشتری رخ داد و "زرآباد" آذربایجان غربی با زلزله ۲.۷ ریشتری لرزید.
چهارشنبه اول تیر
در "بندر چارک" هرمزگان، زلزلههایی با قدرت ۲.۹،۲.۶، ۳.۶ ریشتر در عمق ۱۸ کیلومتری زمین رخ داد و زلزله ۳.۹ ریشتتری در عمق ۲۸ کیلومتری زمین و زلزله ۴.۱ ریشتری در عمق ۸ کیلومتری زمین رخ داد.
"بندر مقام" هرمزگان با زلزلهای به بزرگای ۵.۲ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون این زمینلرزه در ۲۴ کیلومتری بندرمقام و ۲۸ کیلومتری پارسیان هرمزگان و ۳۳ کیلومتری لامرد فارس بوده است.
در "پارسیان" هرمزگان بعد از سه زلزله ۲.۷ و سه زلزله ۲.۸، زلزله دیگری به بزرگای ۳.۳ ریشتر در عمق ۸ کیلومتری زمین به ثبت رسید که کانون آن در ۲۱ کیلومتری پارسیان و ۳۱ کیلومتری بندر مقام هرمزگان و ۲۹ کیلومتری لامرد ن فارس بوده است.
وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۴ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
"لامرد" فارس بعد از دو زلزله ۲.۸ و ۲.۹، با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۴ ریشتر در عمق ۵ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۱۴ کیلومتری لامرد و ۳۲ کیلومتری وراوی استان فارس و ۱۸ کیلومتری پارسیان هرمزگان بوده است.
وقوع زلزلههای ۲.۷، ۲.۹، ۲.۵ ریشتری و دو زمین لرزه ۳.۴ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۳ ریشتری در عمق ۸ کیلومتری زمین، زلزله ۴ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۳ ریشتری در عمق ۸ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۴ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه بوده است.
در "تازه آباد" کرمانشاه زلزله ۲.۹ ریشتری، در منطقه "جناح" استان هرمزگان زلزله ۳.۹ریشتری، در "لومار" استان ایلام زلزله ۲.۵ریشتری، در "شهداد" کرمان زلزله ۲.۵ریشتری، در "فارغان" استان هرمزگان زلزله ۲.۷ریشتری، در "حصارگرمخان" خراسان شمالی زلزله ۲.۹ریشتری، در" آقکند" استان آذربایجان شرقی دو زلزله ۲.۶ریشتری رخ داد.
در "سرجنگل" سیستان و بلوچستان زلزلهای به بزرگای ۳.۳ ریشتر در عمق ۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون این رخداد لرزهای در ۴۰ کیلومتری سرجنگل، ۷۸ کیلومتری مسجد حضرت ابوالفضل و ۸۹ کیلومتری نوک آباد این استان بوده است.
در "فارغان" استان هرمزگان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۱ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد و رومرکز این رخداد لرزهای در ۲۹ کیلومتری فارغان، ۳۷ کیلومتری فین و ۴۵ کیلومتری قلعه قاضی این استان بوده است.
"کوخرد" هرمزگان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۱۷ کیلومتری را تجربه کرد و رومرکز آن در ۹ کیلومتری کوخرد، ۲۰ کیلومتری جناح و ۲۵ کیلومتری بستک این استان به ثبت رسید.
پنج شنبه ۲ تیر
"پارسیان" استان هرمزگان زلزلهای به بزرگای ۴.۲ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد. بندر مقام استان هرمزگان زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۰ کیلومتری تجربه کرد. "بندر چارک" استان هرمزگان زلزله ۳.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد.
"دوبرجی" هرمزگان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۷ ریشتر در عمق ۲۵ کیلومتری زمین لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۸ کیلومتری دوبرجی، ۳۵ کیلومتری رستاق و ۴۰ کیلومتری درز این استان گزارش شد. در "سی سخت" کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۹ریشتری و در "نایبند" خراسان جنوبی زلزله ۲.۵ ریشتری به ثبت رسید.
جمعه ۳ تیر
در "بندر چارک" هرمزگان زلزله ۳.۹ ریشتری در عمق ۸ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۱ ریشتری در عمق ۱۸ کیلومتری زمین، زلزله ۳.۴ ریشتری در عمق ۱۸ کیلومتری به ثبت رسید. در "راور" کرمان زلزله ۲.۵ریشتری، در "خلیفان" استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۷ریشتری، در "فین" استان هرمزگان زلزله ۲.۸ ریشتری رخ داد. "لامرد" فارس نیز با زلزله ۳.۷ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزید.