پخش زنده
امروز: -
سازمان ملل متحد درباره بروز "فاجعه" کمبود فزاینده مواد غذایی در جهان هشدار داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آسوشیتدپرس، دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه هشدار داد جهان به دلیل کمبود فزاینده مواد غذایی در سراسر جهان با "فاجعه" روبرو است. این گزارش می افزاید آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: جنگ اوکراین، اختلالات و نابرابری های ناشی از تغییرات آب و هوایی، همهگیری ویروس کرونا را تشدید کرده است و باعث ایجاد "بحران جهانی گرسنگی بیسابقه" شده است که صدها میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است. وی در پیامی ویدئویی به مقامات دهها کشور ثروتمند و در حال توسعه که در برلین گرد هم آمدهاند، گفت:" این خطر واقعی وجود دارد که در سال ۲۰۲۲ قحطیهای متعدد پدید بیاید و حتی در سال ۲۰۲۳ میلادی اوضاع بدتر باشد. "
گوترش خاطرنشان کرد: برداشت محصولات در سراسر آسیا، آفریقا و آمریکا آسیب خواهد دید، زیرا کشاورزان در جهان برای مقابله با افزایش قیمت کود و انرژی تلاش میکنند. وی گفت:" مسائل دسترسی به غذا در سال جاری میتواند به کمبود جهانی غذا در سال آینده تبدیل شود. هیچ کشوری از پیامدهای اجتماعی و اقتصادی چنین فاجعهای مصون نخواهد بود. " گوترش افزود: مذاکره کنندگان سازمان ملل در حال کار بر روی توافقی هستند که به اوکراین امکان میدهد مواد غذایی را از طریق دریای سیاه صادر کند و به روسیه اجازه میدهد غذا و کود شیمیایی را بدون محدودیت به بازارهای جهانی بیاورد. او همچنین خواستار شد با کاهش دادن بدهی کشورهای فقیر به حفظ اقتصاد آنها کمک شود و از بخش خصوصی برای کمک به ثبات بازار جهانی مواد غذایی درخواست مشارکت کرد.
آنالنا بائرباک وزیر امور خارجه آلمان - میزبان نشست برلین - نیز تصریح کرد: ادعای مسکو مبنی بر اینکه تحریمهای غرب علیه روسیه عامل کمبود مواد غذایی است، "کاملا غیرقابل دفاع" است. بائرباک گفت: روسیه در ماههای مه و ژوئن امسال به اندازه ماههای مشابه سال ۲۰۲۱ گندم صادر کرده است. او اظهارات گوترش را تکرار کرد که عوامل متعددی زمینه ساز بحران فزاینده گرسنگی در سراسر جهان است. بائرباک افزود: اما حمله روسیه به اوکراین بود که موج کمبود مواد غذایی را به سونامی تبدیل کرد.