بزرگداشت استاد بزرگ نقاشی قهوه خانهای در قزوین
حوزه هنری استان قزوین با برگزاری مراسم خلیل خیال یاد استاد بزرگ نقاشی قهوه خانهای ایران «احمد خلیلی» را گرامی داشت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مراسم گرامیداشت «احمد خلیلی» استاد بزرگ نقاشی قهوه خانهای با همت حوزه هنری استان با حضور خانواده آن
مرحوم (همسر و فرزندان) و جمعی از هنرمندان در محوطه موزه چهلستون برگزار شد.
مهدی طالعی نیا از استادان نقاشی قهوه خانهای در این مراسم گفت: استاد خلیلی از مفاخر نقاشی قهوه خانهای کشور بودند که آثار بدیعی خلق کردند.
وی افزود: نقاشی قهوه خانهای علیرغم تسلط و احاطه بر سایر انور، ولی شناخته نشده و گاهی آنقدر این پدیده بزرگ و چند وجهی است که شناخت آن سخت میشود.
این استاد نقاشی اضافه کرد : نقاشی قهوه خانهای چند بعدی است و به هنر سنتی و از سویی به هنرهای عامیانه نیز توجه و تعلق و با هنرهای معاصر و رسانه هم ارتباط دارد و نقاش پرده را باز میکند و به دیگران ابعاد مختلف هنر را نشان میدهد.
طالعی نیا افزود: استاد خلیلی از معدود هنرمندانی است که سورئالیسم خاصی را وارد هنر نقاشی کرده و جریان نوظهور را خلق میکند.
وی گفت : نقاشی قهوه خانهای که مختص ایران است نه تنها در یونسکو ثبت نشده بلکه در کشور نیز روز به روز به فراموشی سپرده میشود و اگر آن را جدی نگیریم چند هنرمند باقیمانده نیز از یادها میروند.
تشکیل انجمن نقاشی قهوه خانهای
مهدی طالعی نیا گفت: نقاشی قهوه خانهای بعد از ۹۰ سال امروز صاحب انجمن شده و اساسنامه دارد و مدیران میراث فرهنگی لازم است برای حفظ آثار باقیمانده و آموزش نیروهای جوان فکری کنند تا هنرمندان این عرصه نادیده گرفته نشوند.
این استاد نقاشی قهوه خانهای افزود: آثار استاد بزرگ خلیلی شاید در گذشته زیاد دیده نشد، اما امروز امیدواریم با تلاش هنرمندان و دوستداران این هنر اصیل و ادامه راه بزرگانش از غبار فراموشی بیرون آمده و زنده نگهداشته شود
در ادامه داود خلیلی فرزند استاد با اشاره به برخی خاطرات از پدرش گفت: پدرم تابلوهای زیادی خلق کرد و آثار وی از ۲۰ سالگی شروع شد و تا اخر عمرش ادامه یافت.
وی افزود: استاد خلیلی زندگی ساده کارمندی داشت و با مستمری بازنشستگی و گاهی فروش تابلوها زندگی میکرد.
داود خلیلی اضافه کرد : تابلوهایی با سفارش یا بی سفارش خلق میکرد و میفروخت و تابلوی «منجی» را، چون بزرگ بود نفروخت و خانواده موافقت کرد این تابلو به قزوین منتقل شود و در معرض دید علاقمندان به نقاشی قهوه خانهای قرار گیرد.
فرزند استاد خلیلی تصریح کرد: پدر همیشه نگران بود نسل هنرمندان نقاشی قهوه خانهای از بین برود، اما امروز نسل سوم و چهارمی هم متولد شده که میتواند راه بزرگان را تداوم بخشند.
در ادامه با حضور خانواده استاد همسر و فرزندان و مدیران استانی و هنرمندان از تابلوی اهدایی خانواده مرحوم احمد خلیلی با عنوان «منجی» رونمایی شد.
این تابلوی نقاشی در موزه استاد مجابی به نمایش درآمده است.