پخش زنده
امروز: -
طرح تولید تجمیعی لبنیات گوسفندی در روستای نردین از توابع شهرستان میامی با مشارکت عشایر منطقه به منظور کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ، علی محمدیان راد کارشناس ارشد دام و طیور و مجری این طرح ابتکاری گفت: طی ۵ سال گذشته با هدف حذف هزینههای تولید در محل اقامتگاههای موقت تابستانی عشایر منطقه و تولید بهداشتی و با کیفیت، حدود ۵ تن شیر گوسفند بصورت روزانه جمع آوری و در کارگاه اختصاصی درون روستا فرآوری و به انواع محصولات لبنی محلی تبدیل میشود.
به گفته وی ، قبل از اجرای این طرح تولیدات پراکنده، نبود بازار مناسب عرضه، رعایت نشدن بهداشت مطلوب و مورد تایید مراجع دامپزشکی و تک یا دو محصولی بودن فرآوری اقتصاد دامداری روستا را دچار مشکل کرده بود.
محمدیان راد خاطر نشان کرد: علاوه بر کره و کشک بعنوان دو محصول سنتی گذشته نردین هم اکنون با استفاده از تجهیزات تولید و سردخانهای این کارگاه محصولاتی نظیر ماست، دوغ، قره قروت، پنیر، سرشیر و روغن زرد با ارزش افزوده بالای ۵۰ درصدی تولید میشود.