پخش زنده
امروز: -
دومین عامل مرگ و میر کودکان خردسال در دزفول در ۲ سال گذشته، حوادث مختلف از جمله غرق شدگی و ترافیکی بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس مرکز بهداشت شهرستان دزفول در نشست شورای سلامت شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری با بیان اینکه غرق شدگیها در رودخانه دز و کانالهای آبیاری این شهرستان به یک تهدید تبدیل شدهاند افزود: برخی از کانالهای آبیاری کشاورزی در نزدیکی مناطق مسکونی و حتی چهار متری آنها واقع شدهاند که موجب غرق شدگی کودکان خردسال میشوند.
محمدعلی شفیعی با اشاره به اقدامات موثر برای کاهش این حوادث گفت: نیازمند آموزش و اطلاعرسانی حضوری در این خصوص هستیم.
وی افزود: پیگیری برای احداث ایستگاههای غریق نجات با حضور نیروهای متخصص توسط شهرداری، پیگیری ایستگاه غریق نجات در پارک، ولی عصر (عج)، پل قدیم و پارک رعنا، آموزش به دانش آموزان مدارس، نصب پمفلت و بنر هشدار، پیگیری برای احداث پایگاه فوریتهای پزشکی مختص غرق شدگی در تفریحگاه "علی کله" توسط بهداشت از جمله راهکارهایی است که باید محقق شوند تا شاهد کاهش آمار غرق شدگی در این شهرستان باشیم.
شفیعی در خصوص موضوع سالمندی نیز گفت: با توجه به اینکه در ۴۰ سال اخیر تولید نسل کاهش یافته، سالمندی جمعیت با سرعت پیش میرود به طوری که در ۴۰ سال اخیر جمعیت سالمند کشور ۲ برابر و از پنج درصد به ۱۰ درصد رسیده و انتظار میرود تا سال ۱۴۲۰ به ۲ برابر آمار کنونی برسد.
رییس مرکز بهداشت دزفول با اشاره به افزایش مشکلات اقتصادی جامعه با توجه به افزایش جمعیت سالمندی ادامه داد: قانونگذار سند سالمندی را به دستگاههای مختلف ابلاغ کرده است.
وی بیان کرد: سال ۹۰ میزان سالمندی در دزفول ۶ و نیم درصد بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۹.۴ درصد رسید.
شفیعی افزود: هدف از سند سالمندی، رسیدن به جامعهای بدون تبعیض سنی و همچنین ارایه پاسخ مناسب به چالشها و فرصتهای سالمندی فردی و جمعیتی است.
رییس مرکز بهداشت ادامه داد: ارتقای سطح فرهنگی جامعه در خصوص پدیده سالمندی، توانمندسازی سالمندان، حفظ ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان، تقویت حمایت اجتماعی برای ارتقای سرمایه اجتماعی، توسعه زیرساختهای موردنیاز در امور سالمندی و تامین منابع مالی پایدار برای نظام حمایتی از سالمندان از دیگر اهداف این سند ملی است.
وی افزود: مشکلات شهری در حوزه سالمندی در دزفول طی سالهای آینده افزایش مییابد که نقش دستگاههای مختلف باید در این خصوص مشخص شود.
بیشتر بخوانید:مرگ کودکان زیر پنج سال دزفول بیش از میانگین کشوری
شفیعی گفت: پارکها باید برای افراد سالمند مناسب سازی شوند و در اتوبوسها و بانکها نیز فضایی برای نسل سالمند مهیا شود.