پخش زنده
امروز: -
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار همکاری ایدهپردازان داخل و خارج از کشور با همایش فرصتها و چالشهای استان خوزستان شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، دکتر علیمحمد آخوندعلی در همایش فرصتها و چالشهای استان خوزستان در تحقق شعار سال گفت: معاونت پژوهشی دانشگاه تابلوی پردیس علم و فناوری را در مجموعه شش هکتاری دانشگاه برپا کند و از همه ایدهپردازان از داخل و خارج از کشور تقاضا میکنم که ایدههای خود را در قالب دو تا سه پاراگراف برای ما ارسال کنند.
وی ادامه داد: آزمایشگاههای دانشگاه در خدمت پیش بردن شعار سال قرار خواهند گرفت. از دانشگاهیان میخواهم که سریعا اقدام کنند تا بتوانیم ایدهها را جمعآوری کنیم و قدمهای اولیه تحول در علم و دانش برداشته شود و بعد برای تجاریسازی به سمت پاک علم و فناوری حرکت کنند.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: رودخانههای جاری در خوزستان نسبت به ۳۰ تا ۵۰ سال پیش حدود یک سوم آب را دیگر به ما تحویل نمیدهند که علت آن توسعه در بالادست است و اینکه رعایت میکنند یا نه و محیط زیست نظارت میکند یا نه، بحث دیگری است. اکنون آب رودخانه کرخه به نصف تقلیل پیدا کرده است و علت هم بالادست بودن هفت هشت استان است. ریزشهای جوی ۰.۲۵ متر است و تبخیر بین ۲ و نیم تا سه متر است.
وی در خصوص تامین آب آشامیدنی و کشاورزی به عنوان دو منابع مصرفی مهم، افزود: آب آشامیدنی ما باید کنترل شود.
آخوندعلی در خصوص وضعیت کانونهای ریزگرد، گفت: علت اصلی ایجاد این کانونها، همین عرض ۳۰ درجه و حارهای بودن منطقه است. مطالعات ما در دانشگاه نشان داده که سه پارامتر اگر دست به دست هم دهند غبار ایجاد میشود؛ خشکی زمین، صافی زمین و وجود باد.
وی با ارائه راهکاری برای پیشگیری از وقوع گرد و غبار عنوان کرد: ما دچار کمبود بارش هستیم و زمینه برای بلند شدن گرد و خاک وجود دارد؛ در یک رساله دکتری همه کانونها را شناسایی و خاک را تحت آزمایش قرار دادیم. راه حل این است که یا باید دیواره ایجاد کنیم یا زمین رطوبت داشته باشد.
بیشتر بخوانید : ارتباط شعار سال با حوزههای نظامی، صنعتی و علمی کشور
وی با بیان اینکه از نظر خاکشناسی این خاکها به درد کشاورزی نمیخورند، افزود: یکی از بهترین کارها ایجاد دیوراههای درختی است، اما نه با بیل مکانیکی؛ کاشت یک درختچه به حفرهای به عمق ۳۰ سانت نیاز دارد. اگر این کارها را با هزینههای کمتر شروع کنیم تا چهار پنج سال آینده دیوارههایی درختی به وجود خواهند آمد.