پخش زنده
امروز: -
در فصل جدید مطالعات باستانشناسی و کاوش، سفالهای نوک اژدری ویژه حمل مایعات از خلیجفارس در بندر تاریخی سیراف کشف شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، مدیر پایگاه ملی میراثفرهنگی سیراف گفت: این گونه سفالها منحصربه فرد بوده و نمونههایی از آن به زبان پهلوی ساسانی، در بنادر هندوستان، سریلانکا و نوع کتیبهدار آن در تایلند و کشتی غرق شده کاوش شده سورینام مشاهده شده است.
سیدمهدی آذریان افزود: فصل جدید کاوشهای بندر سیراف در مسجد جامع و قلعه ساسانی انجام شده که مسجد جامع، به طور مستقیم بر روی قلعه دوره ساسانی ساخته شده است.
وی اضافه کرد: این کاوشها با هدف بازخوانی جبهه شرقی مسجد جامع سیراف مربوط به صدر اسلام و قلعه ساسانی مدفون در زیر آن در امتداد گوشه شمال شرقی قلعه و در مجاورت مسجد جامع آغاز شد و در حین کار به دلیل محدودیت فضای کاوش، محدوده توسعه پیدا کرد.
آقای آذریان گفت: مرحله مطالعاتی و مستندنگاری یافتههای بدست آمده از کاوشهای باستانشناسی بندر تاریخی و جهانی سیراف، که با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی کشور انجام شده بود، با اتمام مراحل عملیاتی، آغاز شده است.
وی افزود: با توجه به عدم رسیدن به خاک بکر و گستردگی آثار با موافقت دستگاههای متولی و تخصیص اعتبار، ادامه کاوش در زمستان امسال برای به سرانجام رسیدن کاوش تا رسیدن به خاک بکر ادامه خواهد یافت.
آذریان ادامه داد: در حال حاضر هییت مستقر در پایگاه ملی میراثفرهنگی سیراف، تمامی یافتههای بدست آمده از عملیات کاوش که شامل یافتههای سفالی از جمله قطعات ظروف نوک اژدری، سفال چانگشا، یافتههای سنگی (ظروف سنگی و اشیا سنگی شاخص) و یافتههای شیشهای و گچی را مورد ثبت، ضبط و مستندنگاری قرار دادهاند. در این مرحله همه یافتهها عکاسی، طراحی و طبقه بندی میشوند.»
برنامه مطالعه و کاوش در بندر باستانی سیراف برنامهای با افق ۵ ساله و با پشتیبانی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر، دانشگاه تهران و پژوهشگاه و پژوهشکده باستانشناسی کشور است که انجام خواهد شد.