پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: اگر فردی که در سقط دست داشته جزو گروه پزشکی باشد پروانه پزشکیاش حتی با یکبار سقط جنین عمدی، باطل خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ صابر جباری درباره دستورالعمل «حفظ و مراقبت از جنین سالم» که وزیر بهداشت، آن را ابلاغ کرده است، افزود: ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که این دستورالعمل با توجه به آن ابلاغ شده است، درباره بررسی ناهنجاریهای کروموزومی جنین در مادران باردار است که براساس این دستورالعمل؛ استانداردسازی و هدفمند میشود.
وی ادامه داد: در قانون جدید، مباشرت یا معاونت در سقط جنین جرمانگاری میشود و برای فرد خاطی جرایم سنگین در نظر گرفته میشود؛ از جمله اینکه اگر فردی که در سقط دست داشته جزو گروه پزشکی باشد پروانه پزشکیاش حتی با یکبار سقط جنین عمدی، باطل میشود.
رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیش از ابلاغ دستورالعمل، فرایند به گونهای بود که بهورزان و مراقبان سلامت، مادران باردار را شناسایی میکردند و برای غربالگری به مراتب بالاتر ارجاع میدادند که این شیوه در نظام شبکه بود.
صابری افزود: هم اکنون این کار را با استانداردهای دقیقتری، متخصصان زنان اجرا میکنند، پیش از اجرای این دستورالعمل، غربالگری اجباری و الزامی بود، اما اکنون بر اساس قانون اختیاری است و باید بر اساس درخواست یکی از والدین و تشخیص پزشک زنان صورت گیرد.
وی ادامه داد: براساس دستورالعمل یاد شده، مادران باردار کمتر از ۳۵ سال که سابقه تولد فرزند دارای مشکلات ژنتیکی و سندروم داون ندارند نیاز به غربالگری ندارند، اما مادران بالای ۳۵ سال و کسانی که سابقه زایمان فرزندی با مشکلات ژنتیکی یا سندروم داون دارند، باید تحت غربالگری قرار گیرند که با مراجعه به متخصص زنان و زایمان و بر اساس این دستورالعمل میتوانند خدمت غربالگری دریافت کنند.
رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه انجام غربالگریها پیش از اجرای این دستورالعمل هم رایگان نبوده است، افزود: در واقع بیمهها نیز دیگر فقط خدمات غربالگری مشمول بیمه را بر اساس این دستورالعمل به خانمهای بالای ۳۵ سال و کسانی که سابقه زایمان فرزندی با مشکلات ژنتیکی یا سندروم داون دارند، ارائه میدهند و خارج این دستورالعمل اگر قرار باشد خدمتی ارائه شود باید هزینه آن به شکل آزاد محاسبه شود.
صابری ادامه داد: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کلید واژهای داریم به نام «حق حیات جنین» و این یعنی وقتی نطفه شکل میگیرد، نباید شی پنداری صورت گیرد که فکر کنیم اختیار آن با پدر یا مادر است؛ هیچ کجای دنیا و در ادیان نیز به این صورت نیست و سقط جنین به صورت عمدی کاری ناپسند است، در کشور ما که مسلمان هستیم بعد از شکلگیری نطفه ولو جنین زیر ۴ ماه باشد باز هم سقط حرام است.