کشت گیاه کینوا برای نخستین بار در شهرستان باخرز
با هدف تامین قسمتی از علوفه دام، گیاه کینوا برای نخستین بار در مزارع مستعد منطقه باخرزکشت شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان باخرز گفت: این گیاه در قالب ۲ مزرعه الگویی از نوع دانهای و
علوفه ای، در سطح یک هکتار در روستاهای "دهبرزو و آویان " از توابع بخش بالا ولایت این شهرستان کشت شد.
محمد دوستخواه ادامه داد: با توجه به این که باخرز یکی از قطبهای دامپروری استان خراسان رضوی به شمار میرود و در حال حاضر ۸۵ درصد علوفه مصرفی دام این منطقه خارج از این شهرستان تامین میشود کاشت گیاه کینوا میتواند نقش بسزایی در تامین علوفه دام سبک و سنگین این شهرستان داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: پیش بینی میشود در فصل برداشت این محصول که اوایل شهریور ماه است بیش از ۲ تن در هر هکتار گیاه کینوا از نوع دانهای و افزون بر ۶۵ تن از نوع علوفه تَر در هر هکتار برداشت شود.
دوستخواه احمدی افزود: باتوجه به کمبود منابع آبی و افت ذخایر زیرزمینی، کشت این گیاه صرفه جویی ۷۵ درصدی در منابع آبی را نسبت به " گیاه یونجه " به همراه داشته است.
وی به مزایای کشت گیاه کینوا اشاره کرد و گفت: مقاوم بودن در مقابل خشکی و شوری، کم آب طلب بودن و کشت آن در مزارع با مقیاس کوچک از مهمترین مزایای کشت این گیاه است.
«کینوا» (Quinoa) گیاهی با دانههای خوراکی است که در کشورهای غربی مصرف آن به عنوان جایگزین سالمتر غلاتی از جمله گندم محبوبیت زیادی پیدا کرده است . در سالهای اخیر استفاده از کینوا در ایران هم رایج شده است. کینوا با نام علمی Chenopodium quinoa که به خاویار گیاهی هم شهرت پیدا کرده به غلات شبیه است، ولی در واقع مانند اسفناج به خانواده «تاجخروسیان» (Amaranthaceae) تعلق دارد. قسمت مورد مصرف این گیاه شکل دانهای دارد و پخت آن هم مانند غلات صورت میگیرد.