پخش زنده
امروز: -
نوشیدن روزانه قهوه هیچ خطری برای بارداری ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ محققان دانشگاه کوینزلند متوجه شده اند که نوشیدن روزانه قهوه هیچ خطری برای بارداری ندارد.
کافئین یک ماده محرک است و باعث افزایش ضربان قلب و فشارخون می شود. همچنین کافئین موجب افزایش ادرار میشود و میتواند بدن را با کمبود آب مواجه کند. کافئین و غذاهای کافئینه همچنین ممکن است در برخی بانوان باعث سوزش معده شود. مهم است که در کل دوران بارداری به مصرف کافئین روزانه خود توجه داشته باشید.
بسیاری از بانوان باردار در لحظهای که متوجه میشوند باردار هستند مصرف کافئین را قطع میکنند چون میترسند مصرف روزانه قهوه خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را بالا ببرد.
مطالعات جدید محققان دانشگاه کوینزلند در استرالیا نشان می دهد که نیازی به این همه نگرانی نیست. این محققان میگویند، مصرف متعادل قهوه خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را افزایش نمی دهد.
دکتر گان- هلن موئن، دکتر دانیل هوانگ و کارولین بریتو نونس از مؤسسه بیولوژی مولکولی دانشگاه کوینزلند در این مطالعه از ژنتیک برای تجزیه و تحلیل رفتار نوشیدن قهوه استفاده کردند. یافته های این محققان نشان میدهد که مصرف محدود قهوه در دوران بارداری خطر سقط جنین، مرده زایی یا زایمان زودرس را افزایش نمیدهد.
دکتر هوانگ گفت: رفتار نوشیدن قهوه تا حدی به دلیل ژنتیک است، مجموعه خاصی از گونه های ژنتیکی که بر میزان مصرف قهوه ما تأثیر می گذارد.
وی افزود: ما نشان دادیم که این گونه های ژنتیکی نه تنها بر مصرف قهوه در جمعیت عمومی بلکه در زنان باردار نیز تأثیر می گذارد.
محققان از روشی به نام «تصادفی سازی مندلی» (Mendelian Randomisation) استفاده کردند که از هشت نوع ژنتیکی استفاده می کرد که رفتار نوشیدن قهوه زنان باردار را پیش بینی می کرد و بررسی کرد که آیا این گونه ها با پیامدهای تولد نیز مرتبط هستند یا خیر.
دکتر هوانگ گفت: از آنجایی که نمیتوانیم از زنان بخواهیم مقادیرتجویز شده قهوه را در دوران بارداری خود بنوشند،از آنالیزهای ژنتیکی برای تقلید از یک کارآزمایی کنترل تصادفی استفاده کردیم.
این تجزیه و تحلیل ژنتیکی نشان داد که خطر سقط جنین، مردهزایی یا زایمان زودرس برای زنان بارداری که قهوه مینوشند، وجود ندارد.
دکتر هوانگ میگوید: وقتی صحبت از رژیم غذایی در دوران بارداری به میان میآید، معمولاً به زنان توصیه میشود که از نوشیدن قهوه صرف نظر کنند، اما این مطالعه نشان میدهد که آنها همچنان میتوانند بدون نگرانی از افزایش خطر پیامدهای بارداری، از نوشیدن قهوه لذت ببرند.
با این حال محققان تأکید میکنند که این مطالعه تنها به برخی از پیامدهای نامطلوب بارداری توجه کرده است و ممکن است مصرف کافئین بر دیگر جنبه های مهم رشد جنین نیز تأثیر بگذارد.
دکتر مون گفت: به همین دلیل، مصرف زیاد قهوه در دوران بارداری را توصیه نمیکنیم، بلکه مصرف کم یا متوسط قهوه را توصیه میکنیم.
در سه ماهه سوم بارداری جنین مراحل آخر آمادگی برای تولد را طی میکند، در این مدت اسکلت او کاملاً رشد کرده، چشمهایش باز است و میتواند تغییرات نور را متوجه بشود. ریه های او در حال رشد است و هر هفته ۲۲۰ گرم وزن اضافه میکند تا متولد شود.
به گفته سازمان بارداری آمریکا، کافئین مصرف شده توسط مادر، به همراه اکسیژن و مواد مغذی از طریق جفت به جنین منتقل میشود. مصرف متوسط کافئین ممکن است باعث افزایش هوشیاری در جنین یا نوزاد هنگام تولد شود و تغییری در الگوی خواب را به همراه داشته باشد. با این حال، مصرف مقدار زیاد کافئین با عوارضی مانند وزن کم در هنگام تولد و در برخی موارد نادر باعث مشکلات قلبی می شود.
بطور خلاصه مصرف کافئین در سه ماهه سوم بارداری که جنین در حال اضافه کردن وزن خود است می تواند تأثیری منفی بر وزن نوزاد داشته باشد.
محققان توصیه میکنند که بانوان باردار بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز بیشتر مصرف نکنند. با اینکه انواع مختلف قهوه میزان کافئین متفاوتی دارد، اما این مقدار تقریباً با یک فنجان متوسط برابر است.