پخش زنده
امروز: -
فرماندار گچساران از کاهش ۹۰ درصدی آتش سوزی ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته در جنگلها و منابع طبیعی این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، دیهیمی خوب در چهارمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این شهرستان گفت: امسال در مناطق مستعد آتش سوزی بیش از ۴۸۰ کیلومتر آتش بر ایجاد شده که ۴۶۰ کیلومتر آن مربوط به جنگل و مرتع و ۲۰ کیلومتر آن نیز مربوط به مناطق حفاظت شده است.
فرماندار گچساران با بیان اینکه در سالهای گذشته بیشتر مناطقی که در شهرستان گچساران طمعه حریق میشدند سخت گذر بودند، افزود: در این مناطق چهار پد هلیکوپتری ایجاد شد تا در مواقع آتش سوزی نیروهای امدادی توسط بالگرد به این مناطق اعزام شوند.
وی در ادامه گفت:با وجود اینکه شهرستان گچساران در مواقع آتش سوزی و بحران با کمبود امکانات مواجه هست، ولی نیروهای امدادی هر لحظه برای مهار آتش و مبارزه با بحران در آمادگی کامل هستند.
مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم گفت:در مواقع بحران به خصوص در زمان آتش سوزی استفاده از سازمانهای مردم نهاد، نیروهای امدادی و بسیج بسیار موثر است.
نیک روز با بیان اینکه آموزشهای مهم و هماهنگ کردن افراد میتواند در مواقع بحران بسیار موثر باشد افزود: برای برگزاری این دورههای آموزشی باید از ظرفیت دهیاریها و شوراهای روستاها استفاده کرد وقرار است کارشناسان آتش نشانیها و هلال احمر نکته های آموزشی را ارائه دهند.
کاهکش مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران نیز گفت:شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران در بحرانها بخصوص در زمان آتش سوزی میتواند به عنوان یک پشتیبان در ارائه تجهیزات، ماشین آلات و بالگرد در مدیریت عملیات به ستاد بحران شهرستان و استان کمک کند.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان هم در این نشست با بیان اینکه جمعیت هلال احمر کار آموزشهای همگانی را برعهده دارد گفت:در شهرستان گچساران ۱۹ خانه هلال برای ارایه آموزشهای لازم به نیروها برای مهار آتش وجود دارد که از این تعداد سه مرکز در سطح شهر و مابقی در روستاها میباشند.
جهان بین با اشاره به اینکه در شهرستان گچساران اردوگاه اضطراری وجود ندارد، افزود:برای ایجاد این اردوگاه زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در منطقه خنگ بنار این شهرستان در نظر گرفته شد که باید هرچه سریعتر این اردوگاه تجهیز شود.
جانشین فرمانده سپاه ناحیه گچساران گفت:در سالهای گذشته نیروهای پایگاههای بسیج در قالب گروههای جهادی در مهار آتش فعالیت داشتند و این نیروها همچون سالهای گذشته آمادگی کامل را دارند که در مواقع بحران به ستادبحران شهرستان کمک کنند.
شهردار دوگنبدان هم گفت:تاکنون ۳۸ درصد از بافت فرسوده گچساران بازسازی شد و همچنان این محلات به عنوان یک بحران در گچساران وجود دارند.
قشقایی افزود:به دلیل ساختار مسطح شهر، کانالهای دفع آبهای سطحی شهر دوگنبدان یکی از بحرانهای مهم شهر است که در زمانهای بحرانی شهرداری با این مشکل مواجه است.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه استان حدود ۹۰ درصد وسعت منابع طبیعی و ۷۶ درصد جنگل ۳۴ درصد مراتع را داراست گفت:برای مبارزه با آتش سوزی عرصههای ملی باید تمام دستگاههای اجرایی برای جلوگیری از خسارت به اداره منابع طبیعی کمک کنند.
جاوید بخت افزود:برای مهار آتش سوزیها بیش از۲۰۰ دستگاه دمنده تاکنون در کهگیلویه و بویر احمد توزیع شده است.
معاون محیط زیست استان هم با اشاره به اینکه برخی از مردم در روستاهای استان از میوه درختان جنگلی استفاده می کنند که این کار بیشترین آسیب را به محیط زیست می رساند همچنین میتواند یکی از علتهای آتش سوزیها باشد و نیاز است آموزش های لازم را به روستائیان ارائه دهیم.