پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک: اختلال در خواب باعث اختلال در جسم و مشکلات روحی و روانی میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ فلوشیپ بیماریهای خواب گفت: با توجه به اهمیت و تأثیرگذاری خواب، همواره به خانواده ها توصیه میکنیم کمیت خواب را مورد توجه قرار داده و با توجه به سن خود کیفیت آن را نیز تنظیم کنند.
حسن طاهر احمدی بیان کرد: یک نوزاد در دوران نوزادی میبایست حدود ۱۶ تا ۲۰ ساعت در طول شبانه روز بخوابد تا کیفیت خواب آن مطلوب باشد، اما در مقابل هر اندازه که سن زیاد میشود کمیت خواب نیز کمتر میشود، بطوریکه در سنین نوجوانی و جوانی حداقل ثلثی از شبانه روز (۸ ساعت) را باید به خواب اختصاص داد.
وی تأکید کرد: بسیاری از اندامها از مغز و ریه و دستگاه گوارش گرفته تا سایر اندامها به خواب و کیفیت آن اتکاء دارد و اگر فردی دچار اختلال در خواب باشد، ممکن است دچار اضطراب، افسردگی، عصبانیت و مشکلات دیگر در زندگی خود شود.
او در ادامه خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰۰ نوع اختلال خواب در جهان شناسایی شده که مهمترین آن، شب ادراری و اختلالات تنفسی در خواب است.
فلوشیپ بیماریهای خواب در ادامه با اشاره به اینکه حداقل تا ۱۵ درصد از کودکان دچار شب ادراری میشوند، ادامه داد: شب ادراری در کودکان تا ۵ سالگی به دلیل نرسیدن مثانه طبیعی است، اما بعد از ۵ سالگی و در طی یک خواب شب و در مدت زمان یک هفته، بیش از دوبار دچار شب ادراری شوند و این موضوع حدود ۶ ماه تداوم داشته باشد باید توسط پزشک بررسی و معالجه شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: عامل ژنتیک، سایر اختلالات خواب (خور و پف)، مشکلات حرکات پا در خواب، یبوست، پائین بودن حجم مثانه، علائم بعضی امراض مثل عفونت ادراری، قند، پرکاری تیروئید و حتی تشنج و همچنین اضطرابهای طول روز و پرخاشگری والدین مهمترین دلایل و عوامل شب ادراری در کودکان است.
وی افزود: همچنین اختلالات تنفسی در صورت معالجه نشدن میتواند باعث اختلال در خواب شود که سادهترین علامت آن «خور و پوف» است.
طاهر احمدی اضافه کرد: بسیاری از کودکانی که دچار اختلال تنفسی و خواب هستند، ضمن به چالش کشیده شدن رشد کودک، تمرکز و توجه در طول شبانه روز، پائین آمدن هوش، وحشت شبانه و کابوس، خواب آلودگی روزانه نیز به مشکل بر خواهد خورد.