پخش زنده
امروز: -
احزاب طرفدار امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اکثریت مطلق را در مجمع ملی (پارلمان) از دست دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه روز یکشنبه در دور دوم انتخابات پارلمانی این کشور متحمل شکست سختی شد و اکثریت مطلق را در مجمع ملی (پارلمان) از دست داد، اتفاقی که توان او را برای زمامداری پیچیده میکند.
اگر این نتایج تأیید شود، رئیس جمهور فرانسه که ماه آوریل برای یک دوره دیگر انتخاب شد، باید برای به اجرا درآوردن برنامه اصلاحات خود در پنج سال آینده، ائتلاف تشکیل دهد.
در نخستین واکنش به این نتیجه، گابریل اتل وزیر حسابهای عمومی که یکی از افراد نزدیک به مکرون است، گفت: «این نتیجه دور از چیزی است که ما امید داشتیم.»
وی که با شبکه تلویزیونی ت اف ۱ مصاحبه میکرد، افزود: «آنچه در حال شکلگیری است، وضعیتی بیسابقه در زندگی سیاسی و پارلمانی است که ما را مجبور میکند از قطعیتها و شکافهای خود فراتر برویم.»
بر اساس نخستین نتایج اعلام شده از سوی مؤسسات نظرسنجی، ائتلاف آنسامبل! (همه با هم) رئیس جمهور که با وجود از دست دادن اکثریت مطلق در صدر قرار گرفت، بین ۲۰۰ تا ۲۶۰ کرسی کسب کرده است که تا اکثریت مطلق که ۲۸۹ کرسی (از ۵۷۷ کرسی) در مجمع ملی فاصله زیادی دارد.
به نوبه خود، ائتلاف چپ موسوم به نوپس Nupes به رهبری ژان لوک ملانشون بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نماینده خواهد داشت و نخستین گروه پارلمانی در مجمع ملی خواهد شد.
برای جناح چپی که پس از دههها با هم متحد شده است، این یک پیروزی با طعم تلخ به شمار میرود، زیرا نمیتواند طبق خواسته بلندپروازانه اش، همزیستی سیاسی با امانوئل مکرون (همزیستی بین یک رئیس جمهور و یک نخست وزیر از جناح اکثریت مخالف در پارلمان) را تحمیل کند.
حزب راستگرای تندرو تجمع ملی مارین لوپن نیز به نوبه خود بین ۶۰ تا ۱۰۰ کرسی را از آن خود کرده است، اتفاقی که پیشرفتی قابل توجه به شمار میرود.
ژوردن باردلا رئیس موقت این حزب تا آنجا پیش رفت که این اتفاق را یک «سونامی» توصیف کرد. وی گفت: «این یک موج آبی دریایی (مارین) در کل کشور است. درس امشب این است که مردم فرانسه امانوئل مکرون را رئیس جمهور اقلیت کردند.
بر اساس این نتیجه، تشکل مارین لوپن که خود رقیب اصلی مکرون در انتخابات ریاست جمهوری بود و روز یکشنبه با آرا بالای دوباره به پارلمان راه یافت، تعداد نمایندگانش را ۱۵ برابر میکند و از آستانه مورد نیاز برای تشکیل یک گروه در مجمع ملی عبور میکند که این اتفاق برای نخستین بار در بیش از ۳۵ سال گذشته رخ میدهد.
در مورد جناح راست کلاسیک، این حزب با حدود ۶۰ نماینده، میتواند جایگاه خود را برای داشتن گروهی پارلمانی حفظ کند؛ هر چند دیگر نخستین گروه مخالف در مجمع ملی نخواهد بود. توزیع دقیق کرسیها در مجمع ملی در ساعات آینده مشخص خواهد شد.
الن دوآمل کارشناس مسائل سیاسی گفت: «این رأی گیری ممکن است باعث یک بی ثباتی عظیم شود. در مورد هر رأی، هر چیزی ممکن سات. زیرا اکثریت مطلق وجود ندارد و دولت میتواند در هر رأی گیری در اقلیت قرار گیرد.»
این انتخابات که پس از انتخابات ریاست جمهوری، چهارمین ظرف دو ماه است، با قهر فرانسویها با صندوقهای رأی همراه بود. میزان عدم مشارکت بین ۵۳.۵ تا ۵۴ درصد تخمین زده میشود که یک درصد نسبت به دور اول (۵۲.۴۹ درصد) افزایش دارد.
الیزابت بورن: نتایج انتخابات پارلمانی خطری برای فرانسه است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، الیزابت بورن نخست وزیر فرانسه گفت: نتایج انتخابات پارلمانی فرانسه تهدید و خطری برای کشور است.