پخش زنده
امروز: -
دانشمندان دانشگاه MIT روش جدیدی را برای جلوگیری از رسیدن نور خورشید به زمین و کاهش اثرات ناشی از گرمای جهانی و تغییرات اقلیمی معرفی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان؛ دانشمندان دانشگاه MIT روش جدیدی را برای جلوگیری از رسیدن نور خورشید به زمین و کاهش اثرات ناشی از گرمای جهانی و تغییرات اقلیمی معرفی کردند. در واقع دانشمندان MIT میخواهند برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، مانعی بین زمین و خورشید قرار دهند، اما نه یک مانع فیزیکی.
ایده اصلی طرح جدید محققان مانند زدن کرم ضد آفتاب به کل سیاره زمین است. در واقع پژوهشگران قصد دارند مجموعهای از حبابهای فضایی غولپیکر را به عنوان آفتاب گیرهای فضایی بین زمین و نور خورشید قرار دهند.
این پروژه با عنوان حبابهای فضایی یا Space Bubbles توسط دانشمندان MIT مطرح شده است. این روش به عنوان بخشی از راه حلهای مقابله با بدتر شدن وضعیت گرمایش زمین «ژئومهندسی خورشیدی» مطرح شده و ایده اصلی هم انعکاس بخشی از نور خورشید عنوان شده است.
در پروژه حبابهای فضایی، هدف دانشمندان پرتاب فضاپیمایی به خارج از جو زمین است که حبابهایی شفاف بین خورشید و زمین ایجاد میکند. در توضیحات این روش آمده که این حبابها خود به خود از بین میروند؛ بنابراین این روش یک راهحل مهندسی کاملاً برگشتپذیر بوده و از تولید زبالههای فضایی جلوگیری میکند. محققان پروژه حبابهای فضایی، جنس این حبابها را یک لایه نازک و شفاف از سیلیکون عنوان کردهاند که در نقطه لاگرانژ بین خورشید و زمین قرار گرفته و در مداری ثابت نسبت به زمین باقی میمانند.
بر اساس محاسبات ریاضی دانشمندان، چنانچه بتوان چیزی حدود ۱.۸ درصد از نور خورشید را قبل از برخورد به سیاره زمین منحرف کرد، میتوان به طور کامل گرمایش جهانی را مهار نمود. البته پژوهشگران معتقدند این روش به عنوان یک راه حل جامع برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در نظر گرفته نشده، بلکه قرار است به عنوان مکملی در کنار سایر روشها به کاهش گرمایش زمین کمک کند. به نظر میآید تلاشهای فعلی برای مقابله با گرمایش جهانی و بروز فجایع زیست محیطی به اندازه کافی موثر نبوده و همین امر پژوهشگران را به این فکر انداخته که از خارج سیاره زمین گرمایش جهانی را مهار کنند.
منبع: https://news.mit.edu/news-clip/gizmodo-84