قطع آب برنامه ریزی شده نداریم
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در قانون توزیع عادلانه آب نصب کنتور هوشمند به عهده مصرف کننده است و به دلیل هزینه آن مورد استقبال نیست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، نشست خبری صنعت آب کشور با حضور معاون آب و آبفای وزیر نیرو و سخنگوی صنعت آب برگزار شد.
محمد جوانبخت با اشاره به کمتر بودن بارندگیها از میزان پیش بینی وزارت نیرو، گفت: در بارندگیها ۵۰ الی ۶۰ درصد پایینتر از شرایط نرمال هستیم و تابستان راحتی پیش رو نیست.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو اضافه کرد: در ماههای پیش رو برنامه قطع آب برنامه ریزی شده نداریم.
جوانبخت افزود: ۷ الی ۸ میلیارد متر مکعب، آب شرب و بهداشت در کشور وجود دارد که اگر قرار باشد بین ۶۰ تا ۷۰ درصد آن تصفیه و به چرخه برگردد، یک منبع عظیم است و مشکلات مدیریت آب را حل میکند. برنامهها و دستورالعملها برای استفاده از پساب نهایی شده و بعد از شروع در کمتر از یک سال آینده قابل ارائه به رسانهها است.
در بخش دیگری از نشست، سخنگوی صنعت آب کشور، در مورد موضوع حقابه هیرمند گفت: تا کنون که ۸ ماه از سال آبی گذشته است همکاری خوبی از سوی طرف افغان نداشتیم. آنها اعتقاد دارند که حدود ۳۰ میلیون متر مکعب آب رهاسازی کردند که با توجه به مسیر ۷۰ کیلومتری رودخانه و در شرایط خشک، نفوذ اتفاق میافتد و آب پیشروی نمیکند.
فیروز قاسم زاده افزود: چیزی که ایران دریافت کرده، حدود ۳ میلیون متر مکعب است البته میزان حقابه هیرمند عدد ثابتی نیست و بستگی به شرایط خشکسالی قابل تغییر است.
سخنگوی صنعت آب کشور در خصوص موضوع نصب کنتورهای هوشمند گفت: در قانون توزیع عادلانه آب نصب کنتور هوشمند به عهده مصرف کننده است و به دلیل هزینه آن مورد استقبال نیست.
وی ادامه داد: در قانون بودجه امسال از محل خسارت آبخوان، درصدی برای کشاورزان دیده شده تا کنتور هوشمند نصب کنن و به دولت بازپرداخت کنند و این موضوع اجرا خواهد شد.
قاسم زاده خاطرنشان کرد: در حوزه آب شرب، سه دسته مشترک خوش مصرف، پرمصرف و بدمصرف وجود دارند.
وی اضافه کرد: الگوی مصرف، ۱۵ متر مکعب برای هر فرد در ماه است، تا ۳۰ متر مکعب پرمصرف و بیش از آین رقم بد مصرف هستند که در فاز اول آب مشترکان بد مصرف چند ساعت قطع خواهد شد در صورت ادامه، یک یا چند روز با قطعی مواجه خواهند شد.
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: در این بخش ۲۰ درصد از قیمت تمام شده، از مشترکین گرفته میشود و مابقی از طرف دولت هزینه میشود. ۶ درصد مشترکین بدمصرف هستند. برای پر مصرفها به صورت پلکانی افزایش مییابد.