پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخشنامهای برنامه تشدید نظارتهای بهداشتی در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل را به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، در بخشنامه «کمال حیدری» به روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور آمده است: با آغاز فصول گرم سال، تعطیلات تابستانی و افزایش حجم سفرهای داخلی و در راستای کنترل و کاهش طغیانهای احتمالی ناشی از شیوع بیماریهای منتقل شده از آب و غذا به ویژه طغیان بیماریهای اسهال و التور و کنترل بیماری کووید ۱۹، تشدید نظارتهای بهداشت محیطی هدفمند از مراکز تهیه، طبخ، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، بین راهی، اقامتی و مراکز و اماکن مشابه و همچنین سامانههای آبرسانی، استخرهای شنا و شناگاههای طبیعی در قالب اجرای برنامه تشدید نظارتها در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل از توصیههای ضروری است.
در ادامه این بخشنامه بر تامین و حفظ سلامتی آحاد جامعه و دسترسی به آب و غذای ایمن و سالم و همچنین برخورداری از فضای مناسب و بهداشتی در اماکن عمومی، بین راهی، اقامتی و امثال آن با اولویت کنترل بیماری کووید ۱۹ و نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و برنامه ریزی علمیاتی برای اجرای این برنامه تاکید شده است.
معاون بهداشت در ادامه این بخشنامه تصریح کرد: رعایت مفاد دستورالعمل افزایش نظارتها و دستورالعمل بازرسی هدفمند و به کارگیری از حداکثر توان کارشناسی، تجهیزات پورتابل بازرسی، یونیفرم و خودرو متحدالشکل با نصب لگوی بهداشت و امکانات دانشگاهی برای اجرای صحیح برنامه ضروری است.
بر اساس این گزارش اولویتهای اجرای برنامه به شرح زیر اعلام شدهاند:
۱. حضور فعال همه ردههای کارشناسی و بازرسی از ستاد معاونت بهداشت تا سطح مراکز خدمات جامع سلامت در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل طبق دستورالعمل پیوست
۲. رسیدگی به شکایات مردمی ثبت شده در سامانه ۱۹۰
۳. اطلاع رسانی تلفنهای سامانه ۱۹۰ با اولویت مشکلات موجود در مراکز و اماکن حساس (مطابق دستورالعمل پیوست)
۴. کنترل بهداشت و ایمنی مواد غذایی در سطح عرضه به منظور پیشگیری از بروز طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا به ویژه طغیان بیماریهای اسهال و التور
۵. بازرسی هدفمند از مراکز و اماکن حساس، سامانههای آبرسانی، استخرهای شنا و شناگاههای طبیعی نظارت بر دفع بهداشتی فاضلاب و تشدید کنترل کیفی آب و پروتکلهای بهداشتی
۶. ثبت نتایج بازرسی بهداشتی و نمونه برداری در سامانههای موجود
۷. نمونه برداری هدفمند از مواد غذایی سنتی و صنعتی در سطح عرضه
۸. توجه به نظارت بر سرویسهای بهداشتی به ویژه سرویسهای بهداشتی بین راهی
۹. نظارت بر برنامه خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی مراکز و اماکن دارای کارشناس مشاور بهداشت محیط و قرارداد با دفاتر خدمات سلامت
۱۰. استفاده از توان بخش خصوصی در ساعات اداری و غیر اداری در صورت ضرورت
همچنین پشتیبانی و تامین اعتبارات اجرایی برنامه با توجه به حضور همکاران در ساعات غیراداری وروزهای تعطیل ضروری است.