پخش زنده
امروز: -
ردپایی از آفت برگ خوار شبپره در رویشگاه شمشاد عرصههای جنگلی غرب مازندران مشاهده نشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،کارشناس گیاه پزشکی اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر گفت: لارو آفت برگ خوار شبپره در ماههای بهمن و اسفند آغاز به رشد و نمو میکند و زمان طغیان آنها نیز در خرداد ماه است.
حسین لزربنی افزود: در بازدیدهای به عمل آمده از سطح شمشادهای آسیب دیده و حتی جوانه زده به صورت خودرو در مناطقی از پارک جنگلی سی سنگان، طرح جنگلداری گلندرود، شهرستانهای عباس آباد و رامسر ردپایی از این آفت دیده نشده و این نشان میدهد این آفت از بین رفته است.
او با بیان اینکه شمشاد گونهای دیر رشدی است، گفت: هم اکنون در این نقاط شاهد سبز شدن جوانههای شمشاد هستیم که با توجه به رشد سالانه حدود یک سانتی متر سالها زمان خواهد برد تا این جوانهها به درخت تنومند تبدیل شوند.
کارشناس گیاه پزشکی اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر گفت: برای احیای این گونه ارزشمند، در دو سال گذشته حدود ۶۰ هزار نهال در حوزه منابع طبیعی این منطقه تولید برای کاشت به مرکز تولید بذر شهرستان آمل انتقال داده شد.
آفت موسوم به شب پره برگخوار نخستین بار در مازندران خرداد ماه سال ۹۵ در شمشادهای ۵۰ هکتار از پارک جنگلی بنفشه چالوس مشاهده شد و به دلیل سرعت بالای زادآوری این گونه مهاجم در سراسر جنگلهای شمال پراکنده شد و این آفت تمامی سطح رویشگاههای شمشاد غرب مازندران به گستره حدود هشت هزار و ۵۰۰ هکتار در برگرفت و سبب خشکیدگی و نابودی این گونه کمیاب و ارزشمند جنگلی در این منطقه شد.
شمشاد هیرکانی با نام علمی بوکسوس هیرکانا درختی همیشه سبز و بومی جنگلهای هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونههای گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.
این گونه درخت به عنوان پناهگاه حیات وحش و نماد میراث جنگلهای شمال ایران قلمداد میشود و بهترین رویشگاه آن در ارتفاع ۲۰ تا ۴۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد، ولی تا ارتفاع حدود یک هزار و ۲۰۰ متری در مناطق مختلف جنگلی استانهای گیلان، مازندران و گلستان نیز میروید.