بررسی موضوعات مورد اهتمام دولت سیزدهم در سیاست داخلی و خارجی
کارهای زیرساختی و برخی طرحهای اجرایی در بخش سیاست داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت دیپلماسی کشور در سیاست خارجی، از جمله موضوعات مورد اهتمام رئیس جمهور و دولت سیزدهم بوده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، ۳۱۷ روز از عمر دولت سیزدهم میگذرد. روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، نتیجه انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، اعلام و سید ابراهیم رئیسی با آرای مردمی، رئیس جمهوری اسلامی ایران شد.
از همان آغاز به کار دولت، استفاده حداکثری از ظرفیت دیپلماسی کشور، مورد اهتمام رئیس جمهور قرار گرفت؛ سیاست خارجی دولت از سفر به اجلاس شانگهای در شهر دوشنبه تاجیکستان آغاز شد و با سفر به عمان ادامه داشته است.
غیر از سفرها، عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای و حضور فعال در سازمان همکاری اکو و مجمع صادرکنندگان گاز، قرارداد سوآپ گازی بین ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان، انعقاد قراردادهای نفتی برای توسعه میادین نفت و گاز به ارزش بیش از ۱۱ میلیارد دلار، دریافت بدهی ۵۳۰ میلیون دلاری از انگلیس پس از ۴۰ سال و ارتباطات و تماسهای رئیس جمهور در این مدت توانسته است سبب تغییر وضعیت مناسبات ایران با همسایگان خود شود.
در بخش سیاست داخلی، هنوز برای ارزیابی برنامههای بلندمدت دولت، زود است، اما میتوان نگاهی به کارهای زیرساختی و برخی طرحهای اجرایی آن انداخت؛ از جمله، پوشش بیمه سلامت برای ۵ میلیون ایرانی، مهار بیماری کرونا با تسریع در واردات واکسن، حذف امضاهای طلایی و تسهیل در صدور مجوز کسب و کارها، آغاز عملیات اجرایی طرح جهاد آبرسانی به ۱۰ هزار روستا، اجرای طرح اصلاح نظام یارانهها و انجام ۲۵ سفر استانی و دیدار چهره به چهره با مردم.
اولویت مصوبات مربوط به سفرهای رئیس جمهور با طرحهای محرومیت زدایی، توسعه زیرساختی، احیای واحدهای صنعتی، رونق اقتصادی، رونق بازارچههای مرزی، تکمیل زنجیره تولید صنایع پتروشیمی، رفع موانع صادرات، ایجاد خطوط ریلی و مسیرهای آزادراهی برای اتصال به بازارهای منطقه بوده است.
در سفری که آقای رئیسی به استان گیلان داشت نیز بحث آزادسازی سواحل مورد توجه قرار گرفت.