سید رضا حسینی از آنجایی که دانش و تجربه لازم را برای کاشت و داشت محصول نداشت، از شرکت های دانش بنیان و مشاوره با کارشناسان جهاد کشاورزی استفاده کرد تا بتواند این میوه گرمسیری را تا مرحله ثمر دهی برساند.
وی گفت: در شهر کاکی ۱۰۵ هکتار گلخانه وجود دارند که کشت تک محصولی گوجه فرنگی دارند و حتی با کیفیت تولید بالا، گاهی به علت نوسانات قیمت در بازار برای فروش مشکل داشتند.
کمتر از یک سال از زمان کاشت ، درخت ها به ثمر رسیده اند و تا یک یا دو ماه دیگر برداشت می شوند که سودش ده برابر بیشتر از گوجه فرنگی است.
حسینی گفت: درخت پاپایا نیاز آبی کمی دارد و ۳ تا ۴ روزی یکبار آن هم به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه به صورت قطره ای آبیاری می شود که یک دهم نیاز آبی گوجه فرنگی است.
دمای محیط گلخانه بین ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد و رطوبت به میزان ۴۰ تا ۶۰ درصد تنظیم می شود تا شرایط برای رشد و ثمر دهی محصول مناسب باشد.
کشاورز اهل کاکی پیش بینی می کند از هر درخت بیش از ۵۰ کیلوگرم و به طور میانگین از هر هکتار ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن میوه برداشت کند.
وی در مورد قیمت فروش پاپایا یا همان خربزه درختی گفت : بستگی به طعم و شیرینی و نوع میوه که معمولا مکزیکی و اسپانیایی است از کیلویی ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان و در برخی استان ها مانند تهران دانه ای ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان به فروش می رسد.
میوه پاپایا با داشتن آنتی اکسیدان قوی برای پیشگیری از سرطان مفید است و از شکوفه و برگش نیز برای دمنوش می توان استفاده کرد.
درخت پاپایا به صورت مداوم میوه تولید می کند و در زمانی که بالای درخت شکوفه می دهد ، همزمان می توان میوه های رسیده را هم برداشت کرد.
میوه پاپایا با طعمی شبیه خربزه و انبه وارداتی است و در استانهای سیستان و بلوچستان ، خوزستان ، یزد ، فارس و ایلام هم کشت می شود.