نوشیدنیهای مفید فصل تابستان از دیدگاه طب سنتی
شرط اصلی مجوز مصرف غذاها و نوشیدنیها در طب سنتی، حلال بودن، مفید بودن و در نهایت گوارا بودن آن است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در
دنیای تجاری امروز، خوشمزگی و گیرایی یک فراورده غذایی و فروش بیشتر آن در اولویت است و نوشابههای گاز دار صنعتی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
دکتر حمید عبدی با بیان اینکه نوشابه ها، نوشیدنیهای گوارا و شیرین، ولی مضری هستند که با دارا بودن قند فراوان موجب افزایش قند خون وچاقی و پوسیدگی دندانها میشوند. خاطر نشان کرد: نوشابههای گازدار، حاوی گاز دیاکسیدکربن هستند که در فشارهای بالا و درجه حرارت پایین در مایع حل شده است. این گاز اثرات زیان بخش زیادی برروی سیستم گوارش و دیگر سیستمهای بدن میگذارد.
وی تصریح کرد: فرد در پی استفاده مکرر از نوشیدنیهای گازدار، مبتلا به مشکلات متابولیک (سوختوسازی)، مانند جمع شدن چربی بیش از حد در اطراف کمر، کاهش میزان کلسترول خون، فشار خون بالا خواهد شد.
دکتر عبدی اظهار کرد: در تابستان به خاطر گرما و تعریق فراوان نباید از نوشیدن آب فراوان به عنوان بهترین نوشیدنی غافل شد البته آب خنک نه آب یخی که به کبد آسیب میرساند، ولی در کنار آن میتوان از نوشیدنیهای طبیعی و فرحبخش هم با توجه به مزاج و یا بیماریهای زمینه ای استفاده نمود.
این متخصص طب سنتی، نوشیدنیهای خنک تابستانی را، در رفع عطش و از بین بردن خستگی یک روز کاری موثر دانست و افزود: پس از چندین ساعت کار کردن، نوشیدن یک لیوان شربت خنک، در رفع خستگی و گرمازدگی روز بسیار موثر است.
وی استفاده از شربتهای شاه توت، گلاب زعفران، خاکشیر یخ زده و آبلیمو، تخم شربتی، بهلیمو، نعناع، آلبالو، زنجبیل، هندوانه، سکنجبین و آب میوه طبیعی را از بهترین نوشیدنیهای فصل تابستان برشمرد.