نشست علمی مشترک مؤسسه رازی و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
در نشست علمی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ظرفیتهای دو مجموعه برای گسترش همکاریهای مشترک بررسی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، دکتر جواد محمدی رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در این نشست که با حضور معاونان و مدیران و مسؤولان گروههای علمی و رؤسای پژوهشکدههای سه گانه پژوهشگاه ژنتیک، دکتر علی اسحاقی رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و معاونان این مؤسسه در پژوهشگاه ژنتیک برگزار شد، با اشاره به تفاهم نامه همکاریهای علمی مابین این دو مرکز علمی که در سال ۱۴۰۰ منعقد شده بود، گفت: عملیاتی شدن مفاد این تفاهم نامه و تشکیل کارگروههای تخصصی از اولویتهای ما است.
وی با تأکید بر اینکه مؤسسه رازی با قدمت نزدیک به یک قرن، دارای ظرفیتهای علمی و منابع غنی انسانی است، افزود: پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری نیز دارای اساتید برجسته و تراز اول و توانمندیهای علمی فراوانی است که باتوجه به این توانمندیها و قابلیتهای هر دو مجموعه میتوان کارگروههای تخصصی متعددی را در حوزههای مرتبط نظیر دام و طیور، آبزیان و حیوانات مدل تشکیل داد؛ با این همکاریهای علمی میتوانیم نیازهای کشور را در حوزههای بهداشت، تحقیقات علمی و حوزه دارویی رفع کنیم.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری تصریح کرد: با توجه به پیشینه علمی و پشتوانه تحقیقاتی یکصد ساله مؤسسه رازی و همچنین با توجه به تواناییهای علمی پژوهشگاه ژنتیک در حوزه زیست فناوری، دست ورزی ژنتیک، ویرایش ژن و مطالعات ساخت کیتهای تشخیصی در حوزه دامپزشکی و پزشکی، پیش بینی میشود با انعقاد این تفاهم نامه شاهد موفقیتهای علمی فراوانی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه طرحهای ملی توسط یک پژوهشگاه به تنهایی قابل اجرا نیست و باید با تعریف کار تیمی و مشارکت پژوهشگاهها و دانشگاههای مختلف این طرحها را به نتیجه رساند، خاطر نشان کرد: در همین راستا کرسیهای افتخاری تشکیل شده و با دعوت از صاحب نظران بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک در این پژوهشگاه بر غنای علمی آن افزوده خواهد شد تا بتوانیم از ظرفیتهای علمی و فکری آنها برای اجرای طرحهای ملی و رصد و آینده نگری و آینده نگاری حوزه مأموریتی پژوهشگاه بهرهمند شویم.
دکتر اسحاقی رئیس مؤسسه رازی نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: مایلیم تا در حوزه حیوانات مدل، دست ورزی ژنتیکی حیوانات آزمایشگاهی، کیتهای تشخیص، ویرایش ژن با پژوهشگاه کارگروههای تخصصی مشترکی را تشکیل دهیم.
وی افزود: میتوان برنامههای علمی مشترک متعددی در حوزه فرآوردههای بیولوژیک تخصصی و نوترکیب و نیز کیتهای تشخیص طبی، در این همکاری پیش برد.