اجرای طرح یاس در ۴۰ خانه هلال استان مرکزی
طرح یاس طرح مشترک هلال احمر و کمیته امداد با هدف ایجاد آمادگی در برابر مخاطرات با آموزش کمکهای اولیه ویژه بانوان رده سنی 30 تا 45 سال با استفاده از ظرفیت خانههای هلال استان مرکزی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان مرکزی با بیان اینکه رویکرد برنامههای جوانان در هلال احمر توانمندسازی است گفت: طرح یاس با رویکرد بانوان ۳۰ تا ۴۰ ساله در ۴۰ خانه هلال استان مرکزی اجرا میشود.
هلال احمر به عنوان بازوی نظام در خدمترسانی به مردم در زمان وقوع بحران در کشور از جمله سیل، زلزله، آتشسوزی و غیره است که در کوتاهترین زمان تیمهای امداد و نجات هلال احمر برای کمکرسانی به مردم آسیبدیده به منطقه اعزام میشوند.
گسترش فعالیتهای خیرخواهانه در جامعه با تقویت فرهنگ نوعدوستی بین مردم انجام میشود به همین سبب هلال احمر به عنوان نهادی بشردوستانه در برنامههای مختلف تلاش میکند تا این فرهنگ را در جامعه پررنگ و نهادینه کند.
زمان بروز حادثه اعضای آموزشدیده خانههای هلال نقش بسزایی در انجام هرچه بهتر ماموریت هلال احمر در حوادث را دارند و بدون مشارکت جوامع محلی انجام این ماموریت با سختی همراه است.
این روزها طرح مشترکی با همکاری کمیته امداد امام(ره) با عنوان طرح یاس در دستور کار هلال احمر قرار گرفته که این طرح با هدف ایجاد آمادگی در برابر مخاطرات با آموزش کمکهای اولیه ویژه بانوان رده سنی 30 تا 45 سال مورد حمایت کمیته امداد امام(ره) با استفاده از ظرفیت خانههای هلال استان مرکزی است.
آرش اشتری معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان مرکزی با اشاره به طرحهای تابستانه جمعیت هلال احمر استان گفت: جمعیت هلال احمر در سراسر کشور هر سال تابستان طرحی با نام شوق رویش دارد که برای مهارتافزایی، توانمندسازی و غنیسازی اوقات فراغت با اجرای کلاسهای آموزشی برای جوانان و نوجوانان در فضای مجازی و حضوری است.
وی افزود: با توجه به اینکه در دو سال اخیر شاهد شیوع بیماری کرونا و تعطیلی بسیاری از مراکز بودیم برنامهها در فضای مجازی برگزار میشد اما امسال با فروکش کردن بیماری کرونا برخی برنامهها به صورت حضوری برگزار میشود.
معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان مرکزی ادامه داد: برای تابستان امسال برگزاری کلاسهای متنوع از جمله کلاسهای قرآنی، ورزشی، فرهنگی و اجتماعی و برگزاری کلاسهای آشنایی با اصول و اهداف هلال احمر، مشارکت در برنامههای بشردوستانه از جمله اهدای خون و کاروانهای نیکوکاری به نقاط محروم و روستاها، مسابقات فرهنگی و امدادی و دورههای آموزشی امداد و کمکهای اولیه و دوره آموزشی پیشگیری از اعتیاد در نظر گرفته شده است.
اشتری با اشاره به اینکه از بیش از 150 خانه هلال در استان، نزدیک به 40 خانه هلال در زمینه طرح یاس فعال هستند، گفت: طرح یاس برگرفته از یاوران آسیبستیز است و مخاطب آن دختران 30 تا 40 سال است که در خانههای هلال روستاها فعالیت میکنند و سهمیه ما بالغ بر 15 خانه هلال بوده که با مشارکت کمیته امداد تا 40 خانه هلال را پوشش دادیم.
وی عنوان کرد: یکی از اهداف طرحها فعال کردن خانههای هلال و کانونهای سازمان جوانان هلال احمر است که غنیسازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در مراکز و آشنایی آنها با برنامههای سازمان جوانان مورد توجه است.
اشتری افزود: جذب نوجوانان و جوانان و آموزش دورههای مهارتی کمکهای اولیه، سالمسازی محیط جامعه از ناهنجاری ناشی از بیکاری، توانمندسازی اعضا در زمینه کسب مهارتهای فنی و حرفهای و کارآفرینی، شکوفایی استعدادها، ارتقا نشاط اجتماعی در بین نوجوانان و جوانان، توجه و تاکید بر ترویج فرهنگ و تفکر ارزشی و شناسایی و به کارگیری جوانان در امر تدریس و مربیگری از اهداف دیگر طرحهای جمعیت هلال احمر استان است.
معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان مرکزی بیان کرد: تعدادی از طرحها کشوری و تعدادی پیشنهادی کانونها و شعب در قالب طرحهای ابتکاری است که در کانونهای دانشجویی، جوانان، روستایی و طلاب اجرا میشود و زمان اجرا طرحها از خردادماه آغاز شده و تا پنجم مهر ماه ادامه دارد.
اشتری تصریح کرد: دورههای آموزشی امداد و کمکهای اولیه در طول سال برگزار میشود و در تابستان به سبب اوقات فراغت جوانان و نوجوانان استقبال بیشتری میشود که ویژه افراد بالای 18 سال است اما کلاسهایی هم ویژه نوجوانان و دانشآموزان در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: 21 کانون دانشجویی، 17 کانون طلاب، 30 کانون غنچههای هلال فعال در مهدهای کودک ویژه کودکان پنج تا شش سال، 25 کانون شاخه آزاد(جوانان) و چهار کانون روستایی در سطح استان داریم.