به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، قشرهای مختلف مردم انگلیس و اتحادیههای کارکنان در این کشور بزرگترین تظاهرات ضد سیاستهای دولت را پس از همه گیری کووید در خیابانهای مرکزی لندن برگزار کردند.دهها هزار نفر از قشرهای مختلف مردم با طیف وسیعی از خواستهها و مطالبات با شعار «ما وضعیت بهتری میخواهیم (We demand better)»، پس از عبور از خیابانهای مرکزی لندن برابر پارلمان انگلیس تجمع کردند و تغییر وضع موجود را خواستار شدند.
اعضای اتحادیههای کارکنان، از جمله سندیکاهای کارگران حمل و نقل، ساخت و ساز، غذاخوریها و نیز کارکنان بخشهای بهداشت و درمان، آموزش و خدمات، از برابر ساختمان بی بی سی در مرکز لندن این تظاهرات را آغاز کردند.
اندرو یک پزشک سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس که در این تظاهرات حضور داشت گفت: سازمان ملی بهداشت و درمان ما در هیچ زمانی به بدی اکنون نبوده است و این همه خشم در اینجا بخاطر این است که دولت بارها گفت برای حل مشکلات بهداشت و درمان، آموزش و خدمات اجتماعی پول کافی ندارد، اما همزمان سلاحهای هستهای این کشور با هزینههای سرسام آور در حال نوسازی است و پولهای زیادی صرف امور نظامی واجرای قراردادهای هنگفت دوستان دولت میشود.
«ائتلاف خلع سلاح هسته ای، (Campaign for Nuclear Disarmament)» بزرگترین سازمان ضد جنگ اروپا اعلام کرده است در حالی که مردم انگلیس از پرداخت هزینههای جاری زندگی باز مانده اند، دولت این کشور در صدد است دهها میلیارد پوند از مالیاتی را که مردم میپردازند، برای تامین بمبهای اتمی جدید بپردازد، اما به وضعیت بهداشت و درمان، امنیت، خدمات عمومی، آموزش و رفاه مردم این کشور بی توجه است.
یک شهروند انگلیسی معترض به سیاستهای دولت گفت: من فکر میکنم برای طبقه کارگر، مهمترین بحران در حال حاضر، افزایش سرسام آور هزینههای زندگی باشد. اکنون حتی شمار قابل توجهی از افراد شاغل در این کشور، ناچار شده اند برای دریافت غذای خیریه ها، صف بکشند ان هم در کشوری که ششمین کشور ثروتمند جهان است. شمار افراد بی خانمان هم روز به روز بیشتر میشود و این شرم آور است.
سازمان دهندگان این تظاهرات ملی اعلام کردند اهداف از این تظاهرات سراسری عبارت است از: افزایش واقعی دستمزد و حداقل درآمد برای یک زندگی مناسب، امنیت و احترام برای همه افراد شاغل، وضع مالیات بر شرکتهای نفت و گاز و کمک به مصرف کنندگان انرژی، افزایش کمکهای دولتی به فقیران و نیازمندان و گوش کردن دولت به خواستههای مردم کشو و پایان دادن به نژادپرستی در محیطهای کاری است.
شهروند دیگر انگلیسی در تظاهرات گفت: من به عنوان یک معلم سیاه پوست، اغلب در محیط کار با نژاد پرستی مواجهم، برخی همکاران رنگین پوستم هم همینطور، نژاد پرستی در این کشور نهادینه و با رفتارهای دولت تشدید شده است و با انکار، قابل رفع نیست.
وی با بیان اینکه افزایش هزینههای زندگی یکی دیگر از مشکلات اصلی مردم به ویژه قشرهای کم درآمد در این کشور است افزود: درست است که هزینههای زندگی برای همه افزایش یافته است، اما برای رنگین پوستان شرایط به مراتب نامناسبتر است، زیرا وضعیت کاری و درآمد اغلب آنان بدتر است.
این معلم معترض به سیاستهای دولت گفت: من به عنوان یک معلم، دانش اموزانی را میبینم که والدینشان شاغلند، اما از پس هزینههای زندگی بر نمیایند و دانش آموزان گرسنه وارد مدرسه میشوند در حالی که ثروتمندان حسابهای بانکی شان مدام پرتر میشود.
شش سازمان منطقهای بهداشت و درمان در انگلیس این ماه اعلام کردند به علت افزایش بی سابقه هزینههای زندگی و ناتوانی کارکنان در تامین هزینههای زندگی و غذای روزانه، با خیریهها هماهنگ کرده اند تا غذای رایگان به کارکنان این سازمانها داده شود.
یک شهروند انگلیسی معترض به وضع موجود در این کشور گفت: هزینههای زندگی بالارفته و بهای سوخت به بالاترین میزان در تاریخ این کشور رسیده است، اجاره خانهها و بهره وام بانکی و قیمت مواد غذایی همه سرسام آور شده و مردم را مستاصل کرده است، اما دولت کاری نمیکند و ما به این خاطر دست به تظاهرات زدیم.
اتحادیههای کارکنان در انگلیس میگویند سال آینده براورد میشود اقتصاد انگلیس اصلا رشد نکند و با دو رقمی شدن میزان تورم، اقتصاد این کشور در میان ۲۰ کشور توسعه یافته، بدترین و ضعیت را پس از روسیه کسب کند. مایکل گوو (Michael Gove)، وزیر جوامع در انگلیس روز پنج شنبه هفته گذشته گفت "زمان سخت اقتصادی" در راه است و دولت نمیتواند به همه مردم، برای تامین هزینههای زندگی کمک کند و اقتصاد کشور به اصلاحات دردناک نیازمند شده است.
تورم در انگلیس، اکنون به بالاترین میزان از دهه ۱۹۸۰ میلادی یعنی ۴۲ سال اخیر رسیده است و با افزایش کم سابقه تورم و کاهش چشمگیر رشد اقتصادی در این کشور، اغلب ناظران اقتصادی معتقدند این کشور در آستانه رکود تورمی قرار گرفته است.
اتحادیههای کارکنان در انگلیس هشدار دادند در صورت بی توجهی دولت به خواست آنان به حرکت در میآیند و در آن صورت، سلسله تظاهرات و اعتصابهای گسترده آغاز خواهد شد.
افزایش کم سابقه هزینههای زندگی، صف حدود هفت میلیون نفری بیماران منتظر درمان و افزایش ناامنی و نقض مکرر قانون در دولت از جمله علتهای برپایی بزرگترین تظاهرات پس از همه گیری کووید در این کشور اعلام شده است.