پخش زنده
امروز: -
دهها هزار نفر از قشرهای مختلف مردم انگلیس، در اعتراض به رویکرد و سیاستهای دولت این کشور در خیابانهای مرکزی پایتخت بزرگترین تظاهرات پس از همه گیری کووید را بر پا کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دهها هزار نفر از قشرهای مختلف مردم در انگلیس، در اعتراض به رویکرد و سیاستهای دولت انگلیس در خیابانهای مرکزی پایتخت این کشور بزرگترین تظاهرات پس از همه گیری کووید را بر پا کردند.
معترضان با سیاستهای دولت با شعارهای مختلف از جمله "ما وضعیت بهتری میخواهیم" (We demand better)، پس از عبور از خیابانهای مرکزی لندن که با تدابیر شدید امنیتی همراه بود مقابل ساختمان نخست وزیری و پارلمان این کشور تجمع کردند و علیه دولت شعار دادند و سخنرانان نیز در نقد سیاستهای دولت دیدگاههای خود را بیان کردند.
علاوه بر مردم لندن که در تظاهرات گفته اند از گرانی هزینههای زندگی به ستوه آمده اند، هزاران نفر از شهرهای انگلیس با قطار، اتوبوس، قایق و نیز خودروهای شخصی امروز شنبه به لندن آمدند تا در تظاهرات ضد دولتی شرکت کنند.
اگرچه در تظاهرات امروز مردم انگلیس در لندن، یکی از اصلیترین اعتراضها افزایش سرسام آور هزینههای زندگی بود، اما همه مخالفان سیاستهای دولت انگلیس، از جمله مخالفان سلاحهای هسته ای، هواداران مهاجران، مخالفان دولت محافظه کار و طرفداران فلسطین در این تظاهرات شرکت کردند.
"ائتلاف خلع سلاح هسته ای"، (Campaign for Nuclear Disarmament) بزرگترین سازمان ضد جنگ اروپا اعلام کرده است در حالی که مردم انگلیس از پرداخت هزینههای جاری زندگی باز مانده اند، دولت این کشور در صدد است دهها میلیارد پوند از مالیاتی را که مردم میپردازند، برای تامین بمبهای اتمی جدید بپردازد، اما به وضعیت فقرای این کشور بی توجه است. شماری از کارشناسان میگویند سیاستهای دولت انگلیس، همراه به بحرانهای بین المللی همچون جنگ در اوکراین موجب خواهد شد در دهههای آینده، طبقه متوسط در این کشور از بین برود و جامعه انگلیس به دو طبقه فقیر و غنی مبدل شود.
سازمان دهندگان این تظاهرات ملی اعلام کردند اهداف این تظاهرات سراسری عبارت است از: افزایش واقعی دستمزد و حداقل درآمد برای یک زندگی مناسب، امنیت و احترام برای همه افراد شاغل، ممنوعیت قراردادهای فاقد استانداردهای معمول و نیز ممنوعیت اخراج افراد شاغل و سپس استخدام دوباره آنان به منظور پرهیز از دادن حقوق متعارف، پایان دادن به نژادپرستی در محیطهای کاری، وضع مالیات بر شرکتهای نفت و گاز و کمک به مصرف کنندگان انرژی، افزایش کمکهای دولتی به فقیران و نیازمندان و گوش کردن دولت به مردم کشور و حمایت دولت از طبقه کارگر.
تظاهرات سراسری در انگلیس برای بهبود شرایط زندگی، همه مخالفان سیاستهای دولت محافظه کار را به میدان آورده است و اتحادیههای کارکنان، از جمله سندیکاهای کارگران حمل و نقل، ساخت و ساز، غذاخوریها و نیز کارکنان بخشهای بهداشت و درمان، آموزش و خدمات، از برابر ساختمان بی بی سی در مرکز لندن تا میدان پارلمان این کشور، راهپیمایی کردند. شرکت همه اعضای خانوادهها در تظاهرات امروز، اعم از شاغلان و بازنشستگان، نشانگر نگرانی خانوارهای این کشور از آینده خود بود. معترضان با در دست داشتن دست نوشته هایی، بوریس جانسون، نخست وزیر را دروغگو نامیدند و شعار میدادند: ما وضعیت بهتری میخواهیم، دستمزدها را افزایش دهید، دیگر بس است، حزب حاکم محافظه کار باید برود، گرانی را پایان دهید، بوریس جانسون باید برود.
در فراخوان اتحادیههای کارگری برای تظاهرات امروز در لندن نیز آمده بود: نخست وزیر بریتانیا، فقط به فکر حفظ شغل خود است و وزیر خزانه داری، به وضعیت مردم بی توجه است و به همین علت ما میگوییم، دیگر بس است. در این فراخوان آمده است اگرچه بحرانهای جهانی همچون افزایش بهای نفت و گاز، در بحران گرانی موثر است نقش سیاستهای دولت بریتانیا مخربتر بوده است و دولت باید مالیاتها را هر چه زودتر کاهش دهد و حداقل دستمزد ساعتی را به ۱۵ پوند افزایش دهد. بنابر اعلام این اتحادیه ها، در حالی که هزینه پر کردن مخزن سوخت یک خودرو معمولی به ۱۰۰ پوند رسیده است، بهای سوخت ۲۳ بار سریعتر از حداقل دستمزد افزایش یافته است. سال آینده براورد میشود اقتصاد انگلیس اصلا رشد نکند و با دو رقمی شدن میزان تورم، اقتصاد این کشور در میان ۲۰ کشور توسعه یافته، بدترین و ضعیت را پس از روسیه کسب کند. این اتحادیهها هشدار داده اند در صورت بی توجهی دولت به خواست تظاهرکنندگان، اتحادیههای کارکنان به حرکت در میآیند و در آن صورت، اعتصابهای گسترده آغاز خواهد شد.
مایکل گوو (Michael Gove)، وزیر جوامع در انگلیس روز پنج شنبه هفته گذشته گفت "زمان سخت اقتصادی" در راه است و دولت نمیتواند به همه مردم، برای تامین هزینههای زندگی کمک کند و اقتصاد کشور به اصلاحات دردناک نیازمند است. در حالی که این هفته بانک مرکزی انگلیس، پنجمین بار در حدود هفت ماه اخیر برای کمک به مهار تورم، بهره بانکی را در این کشور افزایش داد، وزیر جوامع در دولت انگلیس گفت در پی جنگ در اوکراین و فروکش کردن کووید، انجام اصلاحات در اقتصاد انگلیس ضروری است.
تورم در انگلیس، اکنون به بالاترین میزان از دهه ۱۹۸۰ میلادی یعنی ۴۲ سال اخیر رسیده است و انتظار میرود در ماههای آینده، دو رقمی شود. بدین ترتیب، فشار مالی، به ویژه بر قشرهای کم درامد، باز هم بیشتر خواهد شد. با افزایش کم سابقه تورم و کاهش چشمگیر رشد اقتصادی در این کشور، اغلب ناظران اقتصادی معتقدند این کشور در آستانه رکود تورمی قرار گرفته است. شماری از شرکت کنندگان در تظاهرات امروز لندن، از این که دولت به جای رسیدگی به وضعیت بهداشت و درمان، آموزش و تامین امنیت، مدام به فکر جنگ و تامین بمبهای اتمی جدید است، ابراز انزجار و نخست وزی این کشور را دروغگو و دولت را فاسد خطاب کردند.
شماری از پرستاران و پزشکان شرکت کننده در تظاهرات امروز، از اینکه کارکنان بخش بهداشت و درمان، به علت گران شدن هزینه زندگی، قادر به خرید سوخت برای خودرو و نیز تامین غذای خود نیستند، ابراز تاسف کردند. شش سازمان منطقهای بهداشت و درمان در انگلیس این ماه اعلام کردند به علت افزایش بی سابقه هزینههای زندگی و ناتوانی کارکنان در تامین هزینههای زندگی و غذای روزانه، با خیریهها هماهنگ کرده اند تا غذای رایگان به کارکنان این سازمانها داده شود.