پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت گفت: تعداد داروهای تحت پوشش بیمه افزایش می یابد اما مکملها، تقویت کننده ها و نشان های (برند) خارجی تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر بهرام عین اللهی در برنامه صبح بخیر ایران درباره زمزمه های گرانی دارو گفت: باید به سمتی پیش برویم هزینه دارو را مردم پرداخت نکنند و با همین نگاه بحث بیمهها را دنبال میکنیم. در هیچ جای دنیا این طور نیست که مردم به داروخانهها بروند و دارو تهیه کنند؛ تجویز دارو باید توسط پزشک صورت بگیرد و سیستمی باشد که عمده هزینه دارو را بپردازد و این سیستم همان بیمهها هستند.
وی با اشاره به تقویت بیمه ها افزود: سه دهک پایین جامعه یعنی حدود ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را بیمه کردهایم و با بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی که مجلس در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است، این سه دهک نیازی به پرداخت حق بیمه ندارند و با درج کد ملی خود میتوانند از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: تصمیم داریم تعداد داروهای تحت پوشش بیمه را افزایش دهیم اما مکملها ، تقویت کننده ها و نشان (برند) های خارجی نمیتوانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند .
وی توضیح داد: در مورد داروهای خارجی تا وقتی که تولید با کیفیت داخلی مورد تأیید وزارت بهداشت وجود دارد، طبیعی است که نشان های (برند) خارجی مورد پوشش قرار نمیگیرند؛ مگر نشان های داروهایی که تولید داخل نداشته باشند. با این تمهیدات ما پرداختی بیماران را کاهش می دهیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه سیاست دولت این است که ارز ترجیحی همچنان برای دارو اعمال شود، گفت: اگر ارز ترجیحی دارو حذف شود باید ما به التفاوت آن در اختیار بیمهها قرار گیرد.
دکتر عیناللهی با اشاره به اینکه صنایع دارویی کشور می تواند ۹۷ درصد داروها را پوشش دهد، گفت: مواداولیه دو نوع است یکی آنهایی که تولید می کنیم و دیگری آنها که وارد می کنیم در سوریه فقط ۱۵ درصد داروهایش را خودش تولید می کند. در عراق هم این طور است عمدتا داروها وارداتی است.
وی افزود: ما باید بتوانیم صنایع دارویی خود را آنقدر تقویت کنیم که خودکفایی در شرایط تحریمهای ظالمانه دشمنان ادامه یابد.
وزیر بهداشت درباره تأمین داروهای بیماری های خاص تصریح کرد: خوشبختانه امسال مجلس اعتبار جدایی نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان برای تأمین داروی بیماریهای خاص در نظر گرفته است و ما به دنبال این هستیم که داروی بیماریهای خاص را با احترام درِ منزل این بیماران تحویل دهیم.
دکتر عین اللهی با اشاره به اینکه عمده فعالیت مافیای دارو مربوط به داروهای خارجی است، گفت: باید داروهایی را که مورد تأیید وزارت بهداشت است قبول کنیم؛ زیرا برخی افراد حتی برغم تولید یک دارو در داخل، بازهم اصرار دارند داروی خارجی را تهیه کنند.
وزیر بهداشت تأکید کرد: دانشمندان ما در بحث بیوتکنولوژی و داروهای «های تک» دستاوردهای بزرگی داشته و افتخار آفریده اند.
وی ادامه داد: استاندارد جهانی اینگونه است که دارو در هر نسخه یک و نیم قلم باشد اما میزان تجویز دارو در ایران در هر نسخه حداقل سه قلم است و باید این فرهنگ اصلاح شود.