فرهنگ پیشگیری از کرونا را حفظ کنیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با کرونا گفت: فرهنگ پیشگیری از کرونا را حفظ کنیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عین اللهی با اشاره به موفقیتهای وزرات بهداشت، کادر درمان و پزشکی در مقابله با ویروس کرونا، اظهار داشت: کرونا هنوز به پایان نرسیده و با توجه به وضعیت و تغییراتی که ویروس پیدا کرده، آماده باش خود را حفظ کردهایم.
وی با بیان اینکه اخیرا در پرتغال ویروس کرونا به شکل دلتا تغییر شکل داده است، ادامه داد: باید آماده باش خود را حفظ و مراقبت کنیم. در محیطهای بسته این مراقبت شکل جدیتری به خود میگیرد و اکنون در همه جای دنیا ماسک زدن در هواپیماها اجباری است چرا که در محیطهای بسته خطر انتشار ویروس بیشتر است.
دکتر عیناللهی تاکید کرد: با تغییر فصل یعنی در فصلهای پاییز و زمستان باید مراقبتهای کرونایی بیشتر شود؛ قبل از کرونا هر ساله در ماههای شهریور و مهر افرادی را که دارای بیماریهای زمینهای بودند، به تزریق واکسن آنفولانزا تشویق میکردیم و اکنون معتقدیم این مسأله درباره ویروس کرونا نیز صادق است.
وی تاکید کرد؛ افرادی که بیماریهای زمینهای دارند حتما همراه با تغییرات فصل باید واکسن دریافت کنند.
دکتر عین اللهی اضافه کرد: به آن دسته از افرادی هم که هنوز دز سوم واکسن کرونا را دریافت نکرده اند، توصیه میکنیم حتما نسبت به دریافت دز سوم اقدام کرده و افرادی که سن بالای ۶۵ سال و یا دارای بیماریهای زمینهای هستند دز چهارم واکسن را دریافت کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به پرسش مجری مبنی بر اینکه گفته میشود ۱۴ میلیون نفر هنوز هیچ دزی از واکسن کرونا را دریافت نکردهاند، گفت: ۹۵ درصد دز اول واکسن کرونا، ۸۵ درصد دز دوم و ۵۵ درصد از مردم دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند؛ بنابراین متوسط تزریق واکسن کرونا در کشور ما ۷۶ درصد است.
وی گفت: همین امر توانسته با تزریق واکسنهای با کیفیت، در کشور ایمنی ایجاد کند.
دکتر عیناللهی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان گفت این ویروس باز به بهانهای جهش کند و این آتش زیر خاکستر باشد، افزود: بله احتمال دارد. به همین دلیل است که هنوز پایان کرونا اعلام نشده است.
وزیر بهداشت افزود: بنابراین وقتی فرهنگ پیشگیری و مقابله با کرونا در کشوری سست شود و یا از بین برود، برقراری مجدد آن بسیار دشوار خواهد بود که این اتفاق در آمریکا افتاد و پایین بودن کیفیت واکسنها و عدم حمایت مردم در این کشور سبب شد تا مرگ و میر روزانه ناشی از ویروس کرونا در حال حاضر از ۳۰۰ نفر هم بالاتر برود.