پخش زنده
امروز: -
امروزه پيشرفت بيابان ها در سراسر جهان به حدي رسيده که پوشش گياهي مناطق از بين رفته و گرد و خاک در آن مناطق افزايش يافته است و به دليل اهميت موضوع ۱۷ ژوئن به عنوان روز جهاني بيابان زدايي در سراسر جهان نام گذاري شه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان، بابیان اینکه پنج میلیون هکتار از 18 میلیون هکتار استان سیستان و بلوچستان درگیری بیابان زایی است گفت: کاهش بارندگی های سالیانه و شدت گرفتن بادهای فصلی باعث تشدید بیابان زایی در سیستان و بلوچستان شده است.
پاکزاد افزود: به تناسب شرایط اقلیمی هریک از مناطق استان تاکنون 75هزارهکتار نهال کاری، 200 هزار هکتار بذرپاشی و بذرکاری و35هزار هکتار مالچ پاشی در شمال استان انجام شده است.
جان پرور رئیس حفاظت و مدیریت حیات وحش سیستان وبلوچستان گفت: حراست از ذخایر ژنتیکی گونه های مقاوم به خشکی و حفاظت از بستر تالاب های هامون و جازموریان از فعالیت های اداره کل حفاظت محیط زیست استان برای مقابله با بیابان زایی است.
معینی راد کارشناس منابع طبیعی نیز گفت: در طرح مشارکتی با روستاییان استان هزار و 400 کیلومتر بادشکن زنده (نهال کاری) حاشیه مزارع انجام شده است.