پخش زنده
امروز: -
شبکه تلویزیونی بی بی سی گزارش داد: اقدامات بانکهای مرکزی آمریکا و انگلیس برای مقابله با تورم بی اثر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در حساب توئیتری خود نوشت: ارزش معاملات در بازار داو جونز به دلیل بروز نگرانیها درباره امکان تشدید رکود، بیش از ۷۰۰ واحد کاهش یافت. ارزش معاملات در بازار نزدک هم ۴.۱ درصد سقوط کرد.
بی اثر بودن اقدامات بانکهای مرکزی آمریکا و انگلیس برای مقابله با تورم
شبکه تلویزیونی بی بی سی گزارش داد: اقدامات بانکهای مرکزی آمریکا و انگلیس برای مقابله با تورم بی اثر است.
در ابتدا، مجری شبکه گفت: بانک مرکزی انگلیس نرخ بهره بانکی را افزایش داد. نرخ بهره بانکی هم اکنون به ۱.۲۵ درصد رسیده است. این بیشترین میزان از ماه ژانویه سال ۲۰۰۹ است. این اقدام به منظور مبارزه با تورم انجام شده است. ما شاهد اقدامات مشابهی در سراسر جهان هستیم.
در ادامه، خبرنگار شبکه گفت: بانک مرکزی انگلیس میخواهد که نه تنها در حال حاضر بلکه تورم در دو یا سه سال دیگر را تحت تاثیر اقدامات خود قرار دهد. آنها قصد دارند با این کار خود تورم را کاهش دهند. ما شاهد تورم نه درصدی در انگلیس هستیم که با لاترین حد از سال ۱۹۹۲ است. بانک مرکزی انگلیس امروز پیش بینی کرد نرخ تورم به بیش از یازده درصد برسد. برخی در انگلیس به این اقدام به عنوان یک اقدام سختگیرانه نگاه میکنند. برخی دیگر هم میگویند که باید نرخ بهره بانکی بیشتر افزایش یابد. به نظر میرسد بانک مرکزی انگلیس تحت تاثیر اقدام بانک مرکزی آمریکا اقدام به افزایش نرخ بهره بانکی کرده است. بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بانکی را ۷۵ صدم درصد افزایش داده است. برخی میگویند که دولت آمریکا اقدامات موثری انجام نداده است.
وی افزود: اطلاعات بانک مرکزی انگلیس نشان میدهد که وضعیت تولید ناخالص ملی، تولیدات داخلی و بهای کالاها و خدمات در ماه آوریل به مراتب بدتر شده است. به مدت سه ماه در انگلیس هیچ رشد اقتصادی وجود نداشته است. این وضعیت سبب شده است بانک مرکزی انگلیس نرخ بهره بانکی را به مراتب بیشتر افزایش دهد. بسیاری از بانک مرکزی انگلیس انتقاد میکنند و میگویند این اقدامات زمینه را برای رکود اقتصادی در انگلیس افزایش میدهد.
مجری گفت: واکنش بازار سهام به این اقدام چه بوده است؟
خبرنگار گفت: ما شاهد وضعیت مبهمی هستیم. ما شاهد بدترین تورم در چهار دهه اخیر هستیم. ما شاهد اقدام چندین بانک مرکزی جهان در افزایش نرخ بهره بانکی بوده ایم. ما شاهد بازگشایی اقتصاد دنیا پس از همه گیری هستیم. ما شاهد افزایش بهای نفت و گاز هستیم. میزان تقاضا برای این کالاها بسیار زیاد شده است. این به دلیل جنگ در اوکراین است.
وی افزود: بسیاری میگویند افزایش نرخ بهره بانکی نمیتواند با تورم مقابله کند. بانک مرکزی انگلیس میگوید همه دلایل وضعیت کنونی جهانی نیست و برخی از آنها به مسائل داخلی انگلیس مربوط میشود. نگرانیهایی درباره بازار کار در انگلیس وجود دارد. ما شاهد افزایش نرخ بیکاری هستیم. ما همچنین شاهد افزایش بهای گندم و سوخت هم هستیم که ممکن است بیشتر افزایش یابد.
در ادامه، مجری شبکه گفت: بانک مرکزی آمریکا هم نرخ بهره بانکی را افزایش داد. این بیشترین میزان نرخ بهره بانکی در بیش از ۲۵ سال گذشته است. بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بانکی را به میزان ۷۵ صدم درصد افزایش داد. به نظر میرسد که شاهد افزایش بیشتر نرخ بهره بانکی در آمریکا باشیم.
خبرنگار شبکه از نیویورک گزارش داد: ما شاهد فراز و نشیبهای زیادی در آمریکا هستیم. بانک مرکزی آمریکا قرار بود نرخ تورم را کمتر افزایش دهد، اما با مشاهده وخامت وضعیت تورم تصمیم گرفت این میزان را بیشتر کند. بیشتر مردم آمریکا معتقدند که تورم بیش از آن چیزی که انتظار دارند دوام خواهد داشت. وضعیت و رفتار بازار موجود تاثیر افزایش نرخ بهره بانکی را بر تورم کم میکند.
این موضوع سبب شده است بانک مرکزی آمریکا به فکر نشان دادن جدیت بیشتری از خود باشد و با تورم مقابله کند. این اقدام بانک مرکزی آمریکا سبب افزایش نگرانیها در بین مردم آمریکا شده است. آنها معتقدند بانک مرکزی این کشور نمیتواند با تورم مقابله کند. آنها معتقدند این اقدام سبب کاهش رشد اقتصادی و رکود اقتصادی میشود.