پخش زنده
امروز: -
هوشمند سازی مالیات و تغییر در نحوه مالیات ستانی موجب اختلاف نظر میان کسبه و سازمان امور مالیاتی شده که در گزارشی میدانی به جزئیات آن پرداخته ایم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما نگرانی کسبه از پرداخت مالیات مقطوع منجر به ابراز نارضایتی از سوی اهالی این صنف شده بود. در بند م تبصره ۱۲ قانون بودجه سال گذشته، مبالغ واریزی به کارتخوانها برای سازمان امور مالیاتی فروش تلقی میشد.
حضور میدانی خبرنگار صدا و سیما و شنیدن درد دل کسبه نشان میدهد در برخی از موارد افراد در حسابهای شخصی و تجاری خود، عملکردهای غیرفروشی داشته اند.
به طور مثال یکی از این فروشندگان لوازم خانگی میگوید: همکار بنده خودروی خود را فروخت و مبلغ واریزی را از طریق کارتخوان به حساب من واریز کرد اما سازمان مالیاتی این را درآمد من تلقی میکند.
امسال سازمان امور مالیاتی معیار محاسبه مالیات افراد را بر اساس واریزی به حسابهای متصل به دستگاههای کارتخوان و تراکنشهای افراد قرار داده است، اما طبق گفته آقای منظور، رئیس سازمان امورمالیاتی کشور به دلیل این که این طرح امسال اجرایی میشود این تراکنشها تنها به دستگاههای کارتخوان ختم خواهد شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی در واکنش به اعتراض به کسبه و اصناف به مالیات مقطوع گفت: جامعه اصناف در کشور تنها ۵ درصد درآمد مالیاتی کل را تشکیل میدهند این در حالی است که حقوق بگیران ۱۲ درصد مالیات کشور را پرداخت می کنند.
سقف مالیات مقطوع اصناف، به ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسیده و کسبه با محاسبات انجام شده در صورتی که جمع کل درآمدهای آنها طی سال گذشته کمتر از این رقم بوده، مشمول مالیات مقطوع می شوند.
آخرین آمارهای سازمان امور مالیاتی نشان میدهد که بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از مالیات مقطوع استفاده کردند که ۵۵۰ هزار نفر آنها مشمول مالیات صفر درصد هستند؛ و مابقی آنها جمعا ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مالیات پرداخته اند.
آقای احسان خاندوزی وزیر اقتصاد میگوید: با راه اندازی سامان مودیان افراد به صورت عادلانهتر مشمول مالیات میشوند چرا که شاید شرکاء از یک حساب بانکی استفاده میکنند در نتیجه مالیات نیز باید برای آنها تقسیم شود. با راه اندازی سامانه مودیان این عدم شفافیتها برطرف میشود.
انتهای پیام/