پخش زنده
امروز: -
مشاور عالی و استاد بخش سونامی و زمین لرزه دانشگاه هرمزگان احتمال وقوع زمین لرزه شدید در جزیره کیش را بسیار کم دانست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، پروفسور محمد مختاری در گفتگوی اختصاصی، گفت: زمان وقوع زمین لرزه و شدت آن از نظر علمی قابل پیش بینی نیست، اما براساس شواهد تجربی، زمین لرزه ۵ و ۲ دهمی ریشتری که روز گذشته در کیش احساس شد احتمالا این زمین لرزه و شوک اصلی بوده است.
وی افزود: از صبح روز گذشته تاکنون ۴۰ زمین لرزه استان هرمزگان و کیش را لرزانده است و شدیدترین آن ساعت ۱۰ و ۳۶ دقیقه ۲۵ خرداد، با شدت ۵ و ۲ دهم در مقیاس ریشتر بود.
وی گفت: معمولا زمین لرزهها به سه دسته شوک اصلی، پس لرزه و پیش لرزه تقسیم میشوند و شواهد تجربی نشان میدهد زمین لرزه ۵ و ۲ دهمی دیروز زمین لرزه اصلی بوده است و لرزههای بعدی میتواند به عنوان پس لرزه قلمداد شود.
پروفسور مختاری گفت: پس لرزهها و پیش لرزهها معمولا شدت کمی دارند و برخی از آنها، اصلا احساس نمیشوند و زمین لرزههای اصلی بالای ۵ ریشتر است.
وی گفت: پس لرزهها و پیش لرزهها به علت جابه جایی گسلها و ریزش دیوارههای گسلها ایجاد میشود و معمولا هر شوک اصلی زلزله چندین پس لرزه و پیش لرزه هم دارد.
بيشتر بخوانيم: لرزش جزیره کیش با چند زمین لرزه
پرفسور مختاری در خصوص مدیریت بحران در کیش، گفت: مسئولان ستاد مدیریت بحران برای کاهش خسارتهای احتمالی برنامه ریزی کردند و در زمینه توسعه تحقیقات لرزه نگاری با دانشگاه هرمزگان همکاری میکنند.
پرفسور محمد مختاری گفت: با نصب دستگاههای پیشرفته در ایستگاههای مهم لرزه نگاری هرمزگان و با همکاری چند کشور صاحب نظر در این حوزه میتوانیم تا حدودی زمان وقوع زمین لرزهها را پیش بینی کنیم.
در کمتر از ۲۶ ساعت گذشته بیش از ۴۰ زمین لرزه در بندر چارک رخ داد و تقریبا تمامی آنها در کیش نیز احساس شد و شدیدترین آنها ۵ و ۲ دهم ریشتر بود و موجب شد ستاد مدیریت بحران کیش دو بار جلسه تشکیل دهد و برای حفظ ایمنی ساکنان و گردشگران کیش برنامه ریزی کند.
این زمین لرزهها در کیش تلفات جانی و خسارت به همراه نداشت