پخش زنده
امروز: -
روستای جهانی خراشاد در خراسان جنوبی از ابتدای سال تاکنون میزبان ۱۰ هزار گردشگر داخلی وخارجی بوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، دومین روستایی که در ایران ثبت جهانی شد روستای خراشاد بود .
روستای کلپورگان سیستان بلوچستان در حوزه سفالگری ،روستای خراشاد خراسان جنوبی در حوزه توبافی و روستای قاسم آباد گیلان در حوزه چادر شب بافی ثبت جهانی شدند .
از مجموع ۴۸ شهر و روستای دارای صنایع دستی ثبت شده درفهرست شورای جهانی صنایع دستی، ۱۴ شهر و روستای صنایع دستی متعلق به ایران است.
روستای خراشاد یکی از این روستاهای جهانی است روستایی که از هر کوچه اش بگذری صدای دستگاه توبافی به گوش میرسد.
بانوان این روستا با همت وتلاشی که داشتند توانستند روستایشان را در مهرماه ۱۳۹۷ (اکتبر ۲۰۱۸) به ثبت جهانی برسانند.
سرپرست صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار صدا وسیما خراسان جنوبی گفت: هم اکنون صنعتگران در روستای جهانی خراشاد در ۱۰۰ کارگاه تولیدی خانگی مشغول به فعالیت هستند.
حسنعلی فولادی افزود: علاوه بر تولیدات حوله، صنعتگران به کارگاه رنگرزی سنتی ودوخت البسه محلی در این روستا مشغول هستند.
وی گفت: صنعتگران این روستا با توجه به نیاز روز بازار و سلیقه مشتریان پارچههای تولیدی شان را تبدیل به البسه میکنندو در روز بازار خراشاد محصولاتشان را عرضه میکنند.
تولید ۶ هزار متر مربع پارچه سنتی در روستای خراشاد
سرپرست صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: صنعتگران این روستا در دو ماه ابتدای سال ۶ هزار متر مربع پارچه سنتی تولید کردند.
فولادی افزود: با توجه به کیفیت بالای پارچههای سنتی این روستا سبب شده که شرکتهای معتبر پوشاک کشور نیز خریدار این صنایع باشند.
پارچههای سنتی در چمدان خارجیها
سرپرست صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بااشاره به اینکه صادرات این دست بافتهها به صورت چمدانی است گفت: دست بافتههای صنعتگران این روستا به کشورهای افغانستان، ترکیه، آلمان، روسیه، فرانسه ارسال شده است.
وی همچنین افزود: در روستای خراشاد همچنین ۲ اقامتگاه بوم گردی خانه پدری و سرای خراشاد وهمچنین خانه نیاکان روستای نصر آباد خراشاد میزبان گردشگران است.
براساس نامگذاری روزهای هفته صنایع دستی، روز گذشته، روز «گردشگری خلاق، شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی» نامگذاری شده بود