پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی از آمادگی این وزارتخانه برای حمایت تسهیلاتی، اعتباری و ترویجی از کشاورزان کل کشور و استان اصفهان در اجرای الگوی کشت و رفتن به سمت کشت گیاهان کم آب بر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سید جواد ساداتی نژاد در سفر استانی هیات دولت به استان اصفهان در پنجمین روز هفته جهاد کشاورزی ، در حاشیه دیدار با مردم شهرستان آران و بیدگل گفت: استان اصفهان استان صنعتی ، قطب تمدن فرهنگی ایران اسلامی و یکی از قطب های تولید غذا در کشور است، به طوری که کشاورزان و دامداران استان اصفهان ظرفیت های بسیار خوبی را هم در داخل استان ایجاد کرده اند و هم منشاء تحولاتی در حوزه کشاورزی سایر استان های کشور هستند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که الگوی کشت را قبل از شهریور ماه برای کشور براساس شرایط جدید ابلاغ خواهیم کرد، گفت: بر این اساس تلاش شده است که نگاه ویژه ای به کشاورزی و حوزه توسعه دامداری و دامپروری در استان اصفهان شود که در این راستا حدود ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این بخش برای استان دیده شده است.
به گفته وی ، این اعتبار به تفکیک در بخش های مختلف از جمله حوزه دامداری و دامپروری اصفهان به عنوان یکی از قطب های تولید گوشت و شیر کشور ، در حوزه باغداری و بهسازی باغات که در غرب اصفهان به آن نیازمندیم، در حوزه آبیاری های نوین ، انتقال آب با لوله یا استخرهای ذخیره آب و بخش توسعه گلخانه ها در شرق اصفهان با توجه به شرایط کمبود آبی که در آن منطقه وجود دارد، اختصاص خواهد یافت.
صیانت از آبخوان ها با حمایت از آبخیزداری در اصفهان
ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: همچنین در راستای صیانت از آبخوان ها، حمایت از آبخیزداری و آبخوانداری در استان اصفهان مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
وی با بیان این که تلاش شده است که وجوهات مختلف حوزه کشاورزی بتواند در این سفر مورد حمایت قرار گیرد، اظهار امیدواری کرد که بتوانیم با این روش شرایط مطلوب تری را برای کشاورزی استان پیش ببریم.
حمایت از کشاورزان کشور در اجرای الگوی کشت
وزیر جهاد کشاورزی از آمادگی این وزارتخانه برای حمایت از کشاورزان کل کشورو استان اصفهان در اجرای الگوی کشت و رفتن به سمت کاشت گیاهان کم آب بر خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی به طور کامل در زمینه های تسهیلاتی، اعتباری و ترویجی برای اجرای این طرح از کشاورزان حمایت می کند تا آنها بتوانند به سمت تغییر الگوی کشت پیش روند.
وی با تاکید بر رشد شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی ، اذعان کرد: اولین آیین نامه دولت در سال ۱۴۰۱ در زمینه دانش بنیان در ۱۹ ماده مربوط به وزارت جهادکشاورزی بود و در این راستا این وزارتخانه متعهد شده است تا پایان سال، ۲۰ درصد شرکت های دانش بنیان را با کمک معاونت علم و فناوری به سمت دانش بنیان های کشاورزی ببرد.
استقبال از طرح های نوآورانه در تامین بذر و نهاده های کشاورزی
ساداتی نژاد با بیان این که اولویت اصلی ما در زمینه تامین بذر و نهاده های فناورانه کشاورزی است، گفت: در این راستا از همه شرکت های دانش بنیان و نخبگان دانشگاهی دعوت می کنیم تا در زمینه فناوری و نهاده های فناورانه کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی کمک کنند و از هرگونه ایده و یا طرح جدید و نوآورانه در زمینه تولید فناوری نهاده های کشاورزی استقبال می کنیم و تلاشمان این است که امسال بتوانیم به رشد و ارتقای خوبی در تولیدات بخش کشاورزی از طریق فناوری دست یابیم.
افزایش ۳۰ درصدی تولید غلات پایه با اجرای کشت قراردادی
ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: در زمینه کشاورزی قراردادی نیز امسال براساس فرمایش مقام معظم رهبری برای حمایت از تولید داخلی ، تولید قراردادی را براساس تجربه سال گذشته که در سطح ۲۵۰ هزار هکتار در اراضی گندم انجام شد، به کل اراضی گندم کشور تسری خواهیم داد.
وی افزود: در این مسیر نهاده های کشاورزی مثل بیمه ، کود و سم را تامین و در پایان فصل با کشاورزان تصفیه حساب می کنیم تا کشاورز فقط تمرکزش روی کشت باشد و پیش بینی ما این است که بدین وسیله ۳۰ درصد تولید غلات پایه در کشور افزایش یابد.